Paella

Paella s artičokami

Autor receptu: ryzasos

Artičoka je bohatá na vlákninu, antioxidanty a bioaktívne zlúčeniny* – flavonoidy, cynarín, fenolové kyseliny a fytosteroly – ktoré podporujú trávenie, pomáhajú regulovať cholesterol a chránia pečeň. Prinášame vám jednoduchý a lahodný recept na paellu s artičokami, aby ste si mohli vychutnať všetky ich výhody a chuť v jedinom jedle.

2-4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cesnak nasekajte na jemno. Na panvici zohrejte extra panenský olivový olej a cesnak smažte niekoľko minút..
  2. Pridajte scedené a nakrájané paradajky a varte pár minút.
  3. Pridajte nakrájané artičoky, čili a lyžičku sladkej papriky.
  4. Pridajte ryžu a pár minút restujte.
  5. Zalejte horúcim vývarom, dochuťte soľou a šafranom.
  6. Prvých päť minút paellu varte na prudkom ohni, aby sa vývar začal redukovať. Potom znížte teplotu na strednú a varte ešte asi 12 minút. Nakoniec vložte paellu do rúry predhriatej na 180 ºC na posledných päť minút.
  7. Keď je hotová, nechajte ju ešte päť minút odpočívať a bude pripravená na servírovanie.