Paella
Paella s artičokami
Autor receptu: ryzasos
Artičoka je bohatá na vlákninu, antioxidanty a bioaktívne zlúčeniny* – flavonoidy, cynarín, fenolové kyseliny a fytosteroly – ktoré
podporujú trávenie, pomáhajú regulovať cholesterol a chránia pečeň. Prinášame vám jednoduchý a lahodný recept na paellu s artičokami, aby ste si mohli vychutnať všetky ich výhody a chuť v jedinom jedle.
2-4 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Cesnak nasekajte na jemno. Na panvici zohrejte extra panenský olivový olej a cesnak smažte niekoľko minút..
- Pridajte scedené a nakrájané paradajky a varte pár minút.
- Pridajte nakrájané artičoky, čili a lyžičku sladkej papriky.
- Pridajte ryžu a pár minút restujte.
- Zalejte horúcim vývarom, dochuťte soľou a šafranom.
- Prvých päť minút paellu varte na prudkom ohni, aby sa vývar začal redukovať. Potom znížte teplotu na strednú a varte ešte asi 12 minút. Nakoniec vložte paellu do rúry predhriatej na 180 ºC na posledných päť minút.
- Keď je hotová, nechajte ju ešte päť minút odpočívať a bude pripravená na servírovanie.