Ovocná torta
	        Ovocná torta
	        Autor receptu: nocka
	         
	        
	        Jednoduchá torta pre tých, čo vedia upiect piškótu 
a chcú občas prekvapiť.
| 		  
				  	  
				  	12 porcií  | 
				  	  
				  	40 minút príprava  | 
				  	  
				  	45 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Z troch bielkov vyšľaháme sneh. Postupne po lyziciach pridáme 90 g kryštáloveho cukru a 1 lyžicu vody. Do vyslahaneho snehu pridáme postupne 3 žĺtky a znova vyšľaháme elektrickým šľahačom. Do tejto zmesi jemne zapracujeme  60 g múky a zamiesame rucnou metlickou aby bolo cesto nadychane. Na papierom vystlany plech  vylejeme cesto a upečieme na 180 °C . Este teply upeceny plat zavinieme pomocou peciaceho papiera do rolady. Po vychladnutí  plát rozbalime a natrieme kyslejším džemom a zabalime znova do rolky,ktoru pokrajame na cm kruzky. 
 - Pripravymi si rovnake cesto ako v bode 1.,ale peciemeho v tortovej forme. Vyklopíme a necháme ho vychladiť a natriemeho lekvarom.
 - Plnka: Maslo vyšľaháme s praskovym a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme jemný tvaroh, mascarpone a dohladka vyšľaháme. V dalsej miske vyšľaháme slahackovu smotanu a pomaly pridávame do pripravenej peny a zľahka  premiešame metličkou. 
 - Dohotovenie. Na dno tortovej formy poukladáme nakrájané kruzky z rolady v bode 1. Tieto kruzky lekvárovej roládky zalejeme krémom. Dobre potrasieme aby sa krem dobre rozlozil. Na krém  poukladáme nakrájané jahody a pritlačíme upečeným korpusom ktorý sme natreli džemom.  Odložíme do chladu a necháme stuhnúť. 
Tortu prikryjeme doskou a preklopíme, tak, že roládky sú navrchu torty. Ozdobíme ovocím, šľahačkou, alebo krémom.