Ovocná torta
Ovocná torta
Autor receptu: nocka
Jednoduchá torta pre tých, čo vedia upiect piškótu
a chcú občas prekvapiť.
12 porcií |
40 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Z troch bielkov vyšľaháme sneh. Postupne po lyziciach pridáme 90 g kryštáloveho cukru a 1 lyžicu vody. Do vyslahaneho snehu pridáme postupne 3 žĺtky a znova vyšľaháme elektrickým šľahačom. Do tejto zmesi jemne zapracujeme 60 g múky a zamiesame rucnou metlickou aby bolo cesto nadychane. Na papierom vystlany plech vylejeme cesto a upečieme na 180 °C . Este teply upeceny plat zavinieme pomocou peciaceho papiera do rolady. Po vychladnutí plát rozbalime a natrieme kyslejším džemom a zabalime znova do rolky,ktoru pokrajame na cm kruzky.
- Pripravymi si rovnake cesto ako v bode 1.,ale peciemeho v tortovej forme. Vyklopíme a necháme ho vychladiť a natriemeho lekvarom.
- Plnka: Maslo vyšľaháme s praskovym a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme jemný tvaroh, mascarpone a dohladka vyšľaháme. V dalsej miske vyšľaháme slahackovu smotanu a pomaly pridávame do pripravenej peny a zľahka premiešame metličkou.
- Dohotovenie. Na dno tortovej formy poukladáme nakrájané kruzky z rolady v bode 1. Tieto kruzky lekvárovej roládky zalejeme krémom. Dobre potrasieme aby sa krem dobre rozlozil. Na krém poukladáme nakrájané jahody a pritlačíme upečeným korpusom ktorý sme natreli džemom. Odložíme do chladu a necháme stuhnúť.
Tortu prikryjeme doskou a preklopíme, tak, že roládky sú navrchu torty. Ozdobíme ovocím, šľahačkou, alebo krémom.