Pečené zemiaky

Otcove pečené zemiaky

Autor receptu: ellie17

Otec nikdy nevaril podľa receptov, len podľa nálady a toho, čo mal v chladničke. Výsledok bol vždy nečakane dobrý.

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 200 °C.
  2. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na väčšie kocky alebo mesiačiky.
  3. Cibuľu nasekáme nahrubo, cesnak nakrájame na plátky.
  4. Slaninu nakrájame na malé kúsky a vložíme ju do zapekacej misy alebo plechu.
  5. Pridáme zemiaky, cibuľu, cesnak, všetko posypeme mletou paprikou, majoránom, osolíme, okoreníme a premiešame s olejom.
  6. Ak chceme výraznejšiu chuť, pridáme nadrobno nasekanú feferónku.
  7. Podlejeme trochou vody, prikryjeme alobalom a pečieme asi 40 minút.
  8. Potom alobal odstránime a pečieme ešte 20 minút, kým zemiaky nie sú zlatisté a chrumkavé.
  9. Podávame samostatne alebo s kyslou uhorkou či pohárom studeného mlieka.