Pečené zemiaky
Otcove pečené zemiaky
Autor receptu: ellie17
Otec nikdy nevaril podľa receptov, len podľa nálady a toho, čo mal v chladničke. Výsledok bol vždy nečakane dobrý.
|
4 porcie |
15 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Rúru predhrejeme na 200 °C.
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na väčšie kocky alebo mesiačiky.
- Cibuľu nasekáme nahrubo, cesnak nakrájame na plátky.
- Slaninu nakrájame na malé kúsky a vložíme ju do zapekacej misy alebo plechu.
- Pridáme zemiaky, cibuľu, cesnak, všetko posypeme mletou paprikou, majoránom, osolíme, okoreníme a premiešame s olejom.
- Ak chceme výraznejšiu chuť, pridáme nadrobno nasekanú feferónku.
- Podlejeme trochou vody, prikryjeme alobalom a pečieme asi 40 minút.
- Potom alobal odstránime a pečieme ešte 20 minút, kým zemiaky nie sú zlatisté a chrumkavé.
- Podávame samostatne alebo s kyslou uhorkou či pohárom studeného mlieka.