Osso buco s Risotto alla Milanese (fotorecept)

Autor receptu: sjuz

Receptík od "Taliana" - ako inak:) Musela som skúsiť! Dlho som zháňala teľacie lýtko, napokon som dostala :) Recept je zo severného Talianska, preto miesto olivového oleja použijeme maslo a recept je bez rajčín. Chuť jedlu dá špik z kosti, ktorý sa vyvarí do šťavy, a gremolata, ktorá nakoniec celkovo jedlo osvieži.

4-5
porcie
15 minút
príprava
1,5 hod minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Prichystáme si naporcované mäso:
  2. Mäso osušíme, osolíme a obalíme v múke.
  3. Na panvicu dáme rozpustiť maslo.
  4. Mäso opečieme na masle z oboch strán do zlata.
  5. Pridáme nakrájanú cibuľu.Premiešame, necháme opiecť do zlata.
  6. Zalejeme vínom a necháme vypariť alkohol.
  7. Zalejeme vývarom, prikryjeme a necháme pomaly dusiť, cca jeden a pol hodiny.
  8. Na gremolatu potrebujeme petržlenovú vňať, citrónovú kôru a cesnak:
  9. Všetko spolu posekáme na jemno:
  10. Do hotového mäsa ešte na panvici nasypeme gremolatu a premiešame.