Osso buco s Risotto alla Milanese (fotorecept)
Autor receptu: sjuz
Receptík od "Taliana" - ako inak:) Musela som skúsiť! Dlho som zháňala teľacie lýtko, napokon som dostala :)
Recept je zo severného Talianska, preto miesto olivového oleja použijeme maslo a recept je bez rajčín. Chuť jedlu dá špik z kosti, ktorý sa vyvarí do šťavy, a gremolata, ktorá nakoniec celkovo jedlo osvieži.
4-5 porcie |
15 minút príprava |
1,5 hod minút tepelná úprava |
Postup
- Prichystáme si naporcované mäso:
- Mäso osušíme, osolíme a obalíme v múke.
- Na panvicu dáme rozpustiť maslo.
- Mäso opečieme na masle z oboch strán do zlata.
- Pridáme nakrájanú cibuľu.Premiešame, necháme opiecť do zlata.
- Zalejeme vínom a necháme vypariť alkohol.
- Zalejeme vývarom, prikryjeme a necháme pomaly dusiť, cca jeden a pol hodiny.
- Na gremolatu potrebujeme petržlenovú vňať, citrónovú kôru a cesnak:
- Všetko spolu posekáme na jemno:
- Do hotového mäsa ešte na panvici nasypeme gremolatu a premiešame.