Foto: 2010
Tradicna verzia tohto klasickeho receptu ako sa vraj robila v stredoveku so skoricou a bielym vinom.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
1 nasekaná |
|
1 nakrájaná |
|
1 |
|
1 |
|
1 hrncek na podliatie |
|
50 g na dusenie |
|
2 lyzice |
|
|
|
|
|
1hrncek |
|
1/4 lyzicky |
|
3 |
|
1/4 lyzicky struhany |
|
Postup
-
1
Kvalitne telacie na osso bucco je pomerne tazko kupit lebo recept je velmi popularny v Talianskych restauraciach. Ked napriek slubom kupite daco co je skor starsie tela, je dobre postupovat starym sposobom kde maso je obalene v muke prve. Maso by malo byt hrubsie cca 3-4 cm. Pri starsom mase treba narezat slachy lebo sa vam to vsetko "pokruti pri peceni. Ked chcete robit naozaj "prezentacnu " - slavnostnejsiu verziu ,treba kazdy kus zviazat spagatom aby si pri dlhom duseni udrzalo maso tvar. Nasa verzia je domaca a maso je tak makke ze odpadavalo od kosti.
- 2
Maso som zlahka okorenil oprasil mukou a dal oprazit zo vsetkych stran na olivovom oleji. Vybral a odlozil na stranu .Do vypeku som pridal kocku masla a v nasej verzii som pokracoval podla podla Artusiho a pripravil som si ako zaklad "soffritto italiano",na drobno nakrajanu cibulu , mrkvu a stonkovy zeler.
- 3
Maso som dal naspat do panvice zvysil plamen a pridal cast vina vyvaril alkohol.Pridal koreniny a znizil plamen na minimum ( ked sa nam to rychlo robi , maso vyschne). Tekutina by mala siahat do polovice masa nechame skoro vyvarit a pridavame-podlievame pomaly znova tzv.‘arrosto morto". ale nikdy to neutopime .
- 4
Pokracujeme pomalicky a podlievame podla potreby ...je to recept ako cinske muky lebo to velmi rozvoniava. A robime podla kvality masa cca .1.5 - hodiny. My sme servirovali ako povodnu verziu s polentou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Aj tento klasicky Taliansky recept som sa snazil spravit tak ako asi vznikol aj ked na inych strankach bola velka hadka ohladom toho. Takze Ossbucco s polentou ked v Taliansku neboli paradajky.Je kombinacia od Marcella Hazan a Pellegrino Artussi.
varecha.pravda.sk/recepty/ossobucco-fotorecept/20279-rece...
robila som z receptu od @palokuchki ,bola to delikatesa,ale mäsiar sa dobre zapotil pokiaľ mi nachystal mäsko s kosťou,neveril že budem z toho niečo variť,vraj iba ak polievku,ukázala som mu recept aj s foto,konečne pochopil,potešil ma keď zavolal, že má nachystané mäsko ako som si priala,radosť na mojej strane ochotou mäsiara, čo nebolo uvarila som z receptu od @palokuchki ,tak ako píšem,delikatesa:-)
( to je sparadajkami ).
ináč @ - wau,máš perfektný nick hodný "supermana"!! vždy som si ťa takého predstavovala:-)
varecha.pravda.sk/recepty/hovadzie-stroganoff/24500-recep...
Napriklad tento:
varecha.pravda.sk/recepty/-syrsky-tatarak/37758-recept.ht...
varecha.pravda.sk/recepty/hokejovy-biftek/27966-recept.ht...
Je zase ako na fotke... nudne 7 rano 30 C a voda 25
cheers
www.coastalwatch.com/camera/cameras_large.aspx?cam=1315&...