Oškvarkové pagáčiky (fotorecept)
Autor receptu: andrea6669
Vynikajúce oškvarkové pagáčiky
20 porcií |
120 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny. Do vlažného mlieka dáme cukor a nadrobíme doňho droždie.
- Zomelieme si oškvarky. Z múky, masla, smotany, vajec, soli, kvásku vypracujeme cesto. Cesta necháme vykysnúť na teplom mieste.
- Cesto si rozvaľkáme a potrieme 1/3 zomletých oškvarkov. Cesto na 4razy zložíme. Toto zopakujeme ešte dva krát po 20 minútach.
- Cesto rozvaľkáme, nožíkom narežeme mriežku na vrchu cesta. Povykrajujeme pagáčiky, dáme na plech a potrieme vajíčkom. Pagáčiky ešte chvíľku necháme v teple vykysnúť a môžme ich dať piecť na 180°C asi 20 minút