Oškvarkové pagáčiky (fotorecept)

Autor receptu: andrea6669

Vynikajúce oškvarkové pagáčiky

20
porcií
120 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Do vlažného mlieka dáme cukor a nadrobíme doňho droždie.
  2. Zomelieme si oškvarky. Z múky, masla, smotany, vajec, soli, kvásku vypracujeme cesto. Cesta necháme vykysnúť na teplom mieste.
  3. Cesto si rozvaľkáme a potrieme 1/3 zomletých oškvarkov. Cesto na 4razy zložíme. Toto zopakujeme ešte dva krát po 20 minútach.
  4. Cesto rozvaľkáme, nožíkom narežeme mriežku na vrchu cesta. Povykrajujeme pagáčiky, dáme na plech a potrieme vajíčkom. Pagáčiky ešte chvíľku necháme v teple vykysnúť a môžme ich dať piecť na 180°C asi 20 minút