Oškvarkové pagáče

Oškvarkové pagáče

Autor receptu: redakcia

15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vlažné mlieko, cukor, droždie a lyžicu múky spolu zmiešame a necháme 15 minút postáť kým vzíde kvások.
  2. Do misky dáme múku, masť, vajce a soľ. Prilejeme kvások a vyhnetieme cesto. Vyvaľkáme ho, natrieme naň mleté oškvarky a 2x preložíme. Necháme odležať 30 minút v chladničke, aby oškvarky zatuhli a s cestom sa lepšie pracovalo. Potom cesto znovu rozvaľkáme, opäť preložíme a necháme ďalších 30 minút v chladničke.
  3. Cesto vyvaľkáme, povykrajujeme kolieska a poukladáme na plech s papierom na pečenie. Pagáče potrieme vajcom rozšľahaným s troškou mlieka a necháme podkysnúť asi 30 minút. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 15 minút.