Oškvarkové pagáče

Oškvarkové pagáče - klasika (fotorecept)

Autor receptu: rimm

150 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zmiešame preosiatu múku so soľou. Soľ dáme podľa chuti. Urobíme kvások - len zo smotany a kvasníc.
  2. Masť, kvások a víno zamiešame do múky. Miesime kým sa cesto neoddeľuje od misy. Je pružné a poddajné.
  3. Cesto nenecháme kysnúť, ale hneď rozvaľkáme na cca 1 cm hrubé cesto a natrieme škvarkami. Cesto poprekladáme. Dáme na 30 minútdo chladničky a 3x prevaľkáme a prekladáme.
  4. Následne vykrajujeme pagáče. Navrchu ich nakrojíme do mriežky a potrieme žĺtkom a posypeme rascou.
  5. Pečieme cca 15 minút na 180 stupňov teplovzdušná rúra.