Oškvarkové pagáče
Oškvarkové pagáče - klasika (fotorecept)
Autor receptu: rimm
150 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup- Zmiešame preosiatu múku so soľou. Soľ dáme podľa chuti.
Urobíme kvások - len zo smotany a kvasníc.
- Masť, kvások a víno zamiešame do múky.
Miesime kým sa cesto neoddeľuje od misy. Je pružné a poddajné.
- Cesto nenecháme kysnúť, ale hneď rozvaľkáme na cca 1 cm hrubé cesto a natrieme škvarkami. Cesto poprekladáme. Dáme na 30 minútdo chladničky a 3x prevaľkáme a prekladáme.
- Následne vykrajujeme pagáče. Navrchu ich nakrojíme do mriežky a potrieme žĺtkom a posypeme rascou.
- Pečieme cca 15 minút na 180 stupňov teplovzdušná rúra.
|