Oškvarkové knedličky s kyslou kapustou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupe, ošúpeme a pretlačíme. Pridáme krupicu, žĺtky a maizenu.
  2. Dochutíme muškátovým kvetom a formujeme knedličky s oškvarkovou plnkou. Varíme v osolenej vode asi pätnásť minút.
  3. Oškvarková plnka: oškvarky posekáme, pridáme mäkké maslo, cesnak a posekanú petržlenovú vňať. Formujeme malé guľôčky. Kyslú kapustu uvaríme s opraženou slaninou a rascou a mierne zahustíme.
  4. Náš tip: Kyslú kapustu nepremývajte, stratili by ste z nej cenné látky, ktoré obsahuje. Ak je vám kapusta prikyslá, skúste primiešať trochu sladkej kapusty a môžete ju aj dosladiť cukrom.