Foto: lia66
Dnes som sa rozhodla zas niečo vymyslieť-trebalo mi spotrebovať pár surovín...podaril sa-chutí výborne:)) PS:akosi nestíham, a tak som sa spamatala neskoro, že nefotím jeho výrobu:((...ale Zobraziť celý popisDnes som sa rozhodla zas niečo vymyslieť-trebalo mi spotrebovať pár surovín...podaril sa-chutí výborne:)) PS:akosi nestíham, a tak som sa spamatala neskoro, že nefotím jeho výrobu:((...ale nebojte, fotečky postupu sú tu, i keď "len", už jeho finálnu úpravu, po upečení... Ale vy ste tu všetci šikovní pekári, a tak isto budete zvládať jeho prípravu pred pečením...nebojte, postup napíšem:))
príprava
na 170 °C
Suroviny
CESTO: | |
100 g |
|
60 g |
|
60 g |
|
20 g |
|
1 čl/kl |
|
3 ks |
|
2 pl |
|
1 pl |
|
KRÉM: | |
250 g |
|
100 g |
|
150 g |
|
3 zarovnané pl |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Najprv si upečieme korpus: Všetky suché suroviny(cukor, múku, pomleté orechy, kakao a prášok do pečiva)si zmiešame dokopy... V druhej miske zmiešame vajíčka, vodu a olej...pridáme k suchým surovinám. Na plech(18,5cmx30,5cm)vystlaný papierom na pečenie rozotrieme cesto a dáme do vyhriatej(170st)rúry...pečieme cca 20min.
- 2
Po upečení a vychladnutí potrieme domácim jamíkom...
- 3
...naň rozotrieme polku krému, ktorý si spravíme z tvarohu, nátierkového masla a práškového cukru...
- 4
...na piškótu natrieme džem...
- 5
...prilepíme ďalšiu piškótu...
- 6
...a položíme na krém...
- 7
...takto postupne rozložíme všetky zlepené piškóty po celom kréme na korpuse ...
- 8
...zbytok(polku) krému, ktorý nám ostal zmiešame s jogurtom...
- 9
...a natrieme na piškóty...zle mi vyšla táto foto, ale vrch je zmiešaním jogurtu fialový
- 10
...polejeme dľa ľubovôle čokoládovou polevou...
- 11
Dáme do chladničky minimálne na dve/tri hodinky(stuhlo mi to aj bez pridania želatiny)...po stuhnutí sa nažíme krájať tak, aby sme prekrojili piškóty-vznikne krásny rez...želám vám dobrú chuť:))
- 2
Diskusia k receptu