Jablkový koláč

Orechový jablčník

Autor receptu: helena10

Jedinečný koláč fantastickej chuti a jednoduchej hrnčekovej prípravy.* Objem hrnčeka je 250 ml.

30 minút
na 175-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na cesto vyšľahám celé vajíčka s cukrami a štipkou soli. Postupne pridávam olej, jogurt, mleté orechy. Nakoniec nasypem múku s práškom do pečiva, premiešam.
  2. Polovicu orechového cesta nalejem na plech 20x35x6 cm vyložený papierom na pečenie, rozotriem a vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov cca 10 minút zapečiem.
  3. Kým sa zapečie cesto pripravím jablkovú náplň z uvedených surovín podľa vlastnej chuti. Ošúpané jablká som nastrúhala na veľkých očkách a trochu šťavy som vytlačila, lebo boli veľmi šťavnaté. Kto chce, jablká si môže podusiť.
  4. Zapečený korpus vytiahnem z rúry, rozotriem jablkovú náplň a uhladím. Navrch jablkovej náplne vylejem zostávajúce cesto a uhladím. Vrátim späť do rúry a pečiem na nezmenenej teplote ešte 20 minút. Skontrolujem. Riaďte sa svojou rúrou.
  5. Ochladený orechový jablčník naporciujem a ozdobím práškovým cukrom a vlašskými orechmi.