Orechovo-ovocná torta s vynikajúcou plnkou fotorecept
Foto: luwinka
Tortu som upiekla na rodinnú oslavu. Priemer formy je 22 cm.
porcií
na 180 °C
Suroviny
5 ks |
|
150 g |
|
130 g |
|
50 ml vlažná |
|
50 ml |
|
1 bal. |
|
50 g |
|
7 PL mleté |
|
|
|
Plnka: | |
312 g (1 malá konzerva) |
|
1 bal. |
|
1 bal. (Créme olé) |
|
1 bal. |
|
200 ml (33 %) |
|
Na vrch: | |
z 1/2 citróna |
|
vriaca |
|
|
|
Ozdoba: | |
(kúsky) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s cukrom do penista. Postupne pridávame vlažnú vodu a olej. Potom pridáme pomleté orechy, múku rozmiešanú s práškom do pečiva, hrozienka, ktoré sme mali vopred namočené v rume a dobre vymiešame. Nakoniec pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov, ktorý zľahka zamiešame do cesta.
-
2
Okrúhlu formu (priemer 22 cm) vystelieme alobalom, ktorý trochu potrieme olejom (to je môj zvyk, takto to niekedy robievam ). Dáme do nej cesto.
-
3
Upečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 35 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť a potom ho vyberieme z formy a prevrátime ho na spodnou časťou navrch.
-
4
Korpus prerežeme na 2 diely.
-
5
Teraz si pripravíme čo budeme potrebovať na plnku.
-
6
Plnka: Mandarínkový kompót aj so šťavou dáme do misy, pridáme vanilkový cukor, smotanu na šľahanie, stužovač šľahačky a vymiešame. Nakoniec pridáme Crém olé vanilkový bez varenia a všetko dôkladne vymiešame a vznikne nám takýto výborný krém.
-
7
Plnku natrieme na spodný diel korpusu.
-
8
Prikryjeme ho vrchným dielom a mierne zatlačíme.
-
9
Citrónová poleva: Práškový cukor , šťavu z 1/2 citróna a trochu vriacej vody vymiešame nahladko, aby sa pekne leskla. Polejeme vrch torty a necháme zaschnúť. Potom tortu ozdobíme čokoládovými kúskami, cukrárenskými cukríkmi a nakoniec dáme na vrch maliny. A máme hotovo.
-
10
Torta v reze.
Diskusia k receptu