Ovocná torta
Ovocná torta

Bezlepková ovocná jogurtová torta so želatínou videorecept

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, dnes 06:00. Komerčný recept.

Vyskúšajte náš bezlepkový recept na ovocnú tortu so želatínovou polevou, ktorá kombinuje sviežosť a ľahkosť. Základ torty tvorí nadýchaný bezlepkový korpus z Cake Zobraziť celý popisVyskúšajte náš bezlepkový recept na ovocnú tortu so želatínovou polevou, ktorá kombinuje sviežosť a ľahkosť. Základ torty tvorí nadýchaný bezlepkový korpus z Cake mix Liana, na ktorý nanesieme krém ochutený našou citrónovou polevou. Pridali sme šťavnaté broskyne a sladké maliny pre extra chuť. Vrch torty je pokrytý žiarivou oranžovou želatínovou polevou, pripravenou z našej želatíny a vitamínmi bohatého práškového pomarančového nápoja LianaVIT. Ideálna kombinácia sviežosti a vitamínov!

12-14
porcií
120 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Piškótový korpus (2 ks):
2x2 ks
2x50 ml
2x50 ml
2x100 g
2x100 g
Plnka:
250 ml
1100 g hustý (alebo kyslá smotana)
40 g
5 PL
1 PL
200 ml
30 g
480 g zavárané
300 g (čerstvé alebo mrazené)
Želatína:
500 ml (voda a ovocný nálev alebo LianaVIT pomaranč)
20 g
Na potretie korpusu:




Postup

  1. 1

    Piškótový korpus: Vyšľaháme bielky do tuha. V druhej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, postupne pridáme olej, horúcu vodu a dôkladne prešľaháme. Primiešame Cake mix a nakoniec zľahka vareškou vmiešame vyšľahané bielky. Cesto nalejeme do okrúhlej formy s priemerom 24 cm vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri 170°C približne 20 minút. Druhý korpus upečieme rovnako.

  2. 2

    Plnka: Želatínu necháme napučať vo vode na cca 10 minút. Smotanu na šľahanie vyšľaháme, pridáme jogurt alebo kyslú smotanu, práškový cukor, vanilínový cukor a citrónovú polevu. Nakoniec za stáleho šľahania pri vysokých otáčkach prilejeme zohriatu rozpustenú želatínu.

  3. 3

    Jeden korpus potrieme džemom, nalejeme polovicu plnky, uhladíme stierkou, poukladáme ovocie a položíme druhý korpus. Postup zopakujeme a tortu necháme v chladničke dôkladne stuhnúť na cca 3 hodiny.

  4. 4

    Želatína: Želatínu necháme napučať v 200 ml tekutiny (voda a ovocný nálev alebo LianaVIT pomaranč) 10 minút. Zvyšnú tekutinu zohrejeme do bodu varu, primiešame napučanú želatínu, len veľmi krátko ohrejeme a necháme úplne vychladnúť. Vychladnutú želatínu nalejeme na stuhnutú plnku a necháme aj želatínovú vrstvu dobre stuhnúť v chladničke, ideálne cez noc.

  5. 5

    Ozdobíme podľa fantázie, napr. čerstvým ovocím, mätou.

  6. 6

    Dobrý tip: Pre extra sviežosť a chuť môžete použiť akékoľvek sezónne ovocie podľa vášho výberu – skúste napríklad jahody, marhule, mandarínky, čučoriedky, černice alebo iné obľúbené ovocie. Výsledok bude vždy lahodný!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia