Banánová roláda
Orechové slimáčiky
Autor receptu: katarinalucanova
Výborná roláda slonia slza na detskú oslavu v tvare slimáčikov. Hotová za 30 minút.
12 porcií |
25 minút príprava |
5 minút na 200 °C |
Postup
- Cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Vareškou vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto natrieme na plech s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C 5 minút, nie viac, aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do rolády.
- Po upečení opatrne stiahneme papier, korpus jemne posypeme práškovým cukrom. Korpus otočíme na stranu ako sa piekol a s papierom stočíme do rolády. Necháme vychladnúť.
- Krém: Mleté orechy zmiešame s práškovým cukrom, zalejeme vriacim mliekom a vymiešame. Necháme vychladnúť a všľaháme mäkké maslo. Vyšľaháme krém.
- Dokončenie: Vychladnutý plát potrieme džemom, na džem rovnomerne navrstvíme časť krému. Na kraj uložíme banány. Pomocou papiera na pečenie stočíme do polorolády, malý kúsok nedotočíme. Roládu potrieme po povrchu zvyšným krémom a posypeme orechmi. Na nestočený kúsok položíme cukrovinku Čierny princ. Dozdobíme - na rožky slimáčika použijeme čokoládové tyčinky a prilepíme cukrové očká.