Orechový zákusok
Orechový zákusok

Orechové rezy s krémom a šľahačkou

valina - fotkavalina, 6. decembra 2019
Orechové rezy s krémom a šľahačkou
Foto: valina

Krémový zákusok plný orechovej chuti.

44
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

7 ks
60 g
2 bal.
150 g mleté
50 g
1 bal.
200 ml
 (na potretie korpusu)
Maslový krém:
7 ks
90+50 g
100 g
1 l
250 g (alebo Hera)
Šľahačková vrstva:
500 ml
1-2 balíčky
50 g
Okrem toho:
 (na pokvapkanie korpusu)
 (na posypanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr z bielkov vyšľaháme pevný sneh. Zmiešame cukor s vanilkovým cukrom a postupne ho pridávame do vyšľahaného snehu. Pomleté orechy si dáme do misky, zmiešame ich so škrobom, práškom do pečiva, mliekom a zmes pomaly pridáme k snehu a všetko dôkladne premiešame. Zmes nalejeme do formy vyloženej papierom cca 40 x 30 cm. Pečieme na 180 stupňov asi 20 minút. Hotové cesto necháme trochu vychladnúť, pokvapkáme rumom a potrieme lekvárom.

  2. 2

    Maslový krém: Vyšľaháme si žĺtky s cukrom. Pridáme škrob, 100 ml studeného mlieka a dobre premiešame, aby sme mali hladkú zmes. Zbytok mlieka privedieme k varu, keď sa začne mlieko variť, pridáme k zmesi žĺtky a všetko premiešame. Vrátime späť na oheň a ešte miešame 1-2 minúty. Krém necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Vyšľaháme si maslo s práškovým cukrom a pridáme do vychladeného krému. Krém natrieme na upečené vychladnuté cesto. Zákusok dáme na 30 minút do chladničky, aby sa krém s cestom spojil.

  3. 3

    Potom vyšľaháme šľahačku zo smotany, pridáme cukor a stužovač. Šľahačku nanesieme na krém. Zákusok ozdobíme kakaom a dáme ešte na hodinu do chladničky.

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu