Orechové rezy s krémom a šľahačkou
Foto: valina
Krémový zákusok plný orechovej chuti.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
7 ks |
|
60 g |
|
2 bal. |
|
150 g mleté |
|
50 g |
|
1 bal. |
|
200 ml |
|
(na potretie korpusu) |
|
Maslový krém: | |
7 ks |
|
90+50 g |
|
100 g |
|
1 l |
|
250 g (alebo Hera) |
|
Šľahačková vrstva: | |
500 ml |
|
1-2 balíčky |
|
50 g |
|
Okrem toho: | |
(na pokvapkanie korpusu) |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Najskôr z bielkov vyšľaháme pevný sneh. Zmiešame cukor s vanilkovým cukrom a postupne ho pridávame do vyšľahaného snehu. Pomleté orechy si dáme do misky, zmiešame ich so škrobom, práškom do pečiva, mliekom a zmes pomaly pridáme k snehu a všetko dôkladne premiešame. Zmes nalejeme do formy vyloženej papierom cca 40 x 30 cm. Pečieme na 180 stupňov asi 20 minút. Hotové cesto necháme trochu vychladnúť, pokvapkáme rumom a potrieme lekvárom.
- 2
Maslový krém: Vyšľaháme si žĺtky s cukrom. Pridáme škrob, 100 ml studeného mlieka a dobre premiešame, aby sme mali hladkú zmes. Zbytok mlieka privedieme k varu, keď sa začne mlieko variť, pridáme k zmesi žĺtky a všetko premiešame. Vrátime späť na oheň a ešte miešame 1-2 minúty. Krém necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Vyšľaháme si maslo s práškovým cukrom a pridáme do vychladeného krému. Krém natrieme na upečené vychladnuté cesto. Zákusok dáme na 30 minút do chladničky, aby sa krém s cestom spojil.
- 3
Potom vyšľaháme šľahačku zo smotany, pridáme cukor a stužovač. Šľahačku nanesieme na krém. Zákusok ozdobíme kakaom a dáme ešte na hodinu do chladničky.
Tiež orechový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Se zpožděním přeji všechno nejlepší, hodně zdraví a plno bezva receptů na Vareche!!