Orechové rezy s krémom a šľahačkou
Krémový zákusok plný orechovej chuti.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 7 ks |
|
| 60 g |
|
| 2 bal. |
|
| 150 g mleté |
|
| 50 g |
|
| 1 bal. |
|
| 200 ml |
|
| (na potretie korpusu) |
|
| Maslový krém: | |
| 7 ks |
|
| 90+50 g |
|
| 100 g |
|
| 1 l |
|
| 250 g (alebo Hera) |
|
| Šľahačková vrstva: | |
| 500 ml |
|
| 1-2 balíčky |
|
| 50 g |
|
| Okrem toho: | |
| (na pokvapkanie korpusu) |
|
| (na posypanie) |
|
Postup
-
1
Najskôr z bielkov vyšľaháme pevný sneh. Zmiešame cukor s vanilkovým cukrom a postupne ho pridávame do vyšľahaného snehu. Pomleté orechy si dáme do misky, zmiešame ich so škrobom, práškom do pečiva, mliekom a zmes pomaly pridáme k snehu a všetko dôkladne premiešame. Zmes nalejeme do formy vyloženej papierom cca 40 x 30 cm. Pečieme na 180 stupňov asi 20 minút. Hotové cesto necháme trochu vychladnúť, pokvapkáme rumom a potrieme lekvárom.
- 2
Maslový krém: Vyšľaháme si žĺtky s cukrom. Pridáme škrob, 100 ml studeného mlieka a dobre premiešame, aby sme mali hladkú zmes. Zbytok mlieka privedieme k varu, keď sa začne mlieko variť, pridáme k zmesi žĺtky a všetko premiešame. Vrátime späť na oheň a ešte miešame 1-2 minúty. Krém necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Vyšľaháme si maslo s práškovým cukrom a pridáme do vychladeného krému. Krém natrieme na upečené vychladnuté cesto. Zákusok dáme na 30 minút do chladničky, aby sa krém s cestom spojil.
- 3
Potom vyšľaháme šľahačku zo smotany, pridáme cukor a stužovač. Šľahačku nanesieme na krém. Zákusok ozdobíme kakaom a dáme ešte na hodinu do chladničky.
Tiež orechový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Se zpožděním přeji všechno nejlepší, hodně zdraví a plno bezva receptů na Vareche!!