Orechový zákusok

Orechové rezy s krémom a šľahačkou

Autor receptu: valina

Krémový zákusok plný orechovej chuti.

44
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr z bielkov vyšľaháme pevný sneh. Zmiešame cukor s vanilkovým cukrom a postupne ho pridávame do vyšľahaného snehu. Pomleté orechy si dáme do misky, zmiešame ich so škrobom, práškom do pečiva, mliekom a zmes pomaly pridáme k snehu a všetko dôkladne premiešame. Zmes nalejeme do formy vyloženej papierom cca 40 x 30 cm. Pečieme na 180 stupňov asi 20 minút. Hotové cesto necháme trochu vychladnúť, pokvapkáme rumom a potrieme lekvárom.
  2. Maslový krém: Vyšľaháme si žĺtky s cukrom. Pridáme škrob, 100 ml studeného mlieka a dobre premiešame, aby sme mali hladkú zmes. Zbytok mlieka privedieme k varu, keď sa začne mlieko variť, pridáme k zmesi žĺtky a všetko premiešame. Vrátime späť na oheň a ešte miešame 1-2 minúty. Krém necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Vyšľaháme si maslo s práškovým cukrom a pridáme do vychladeného krému. Krém natrieme na upečené vychladnuté cesto. Zákusok dáme na 30 minút do chladničky, aby sa krém s cestom spojil.
  3. Potom vyšľaháme šľahačku zo smotany, pridáme cukor a stužovač. Šľahačku nanesieme na krém. Zákusok ozdobíme kakaom a dáme ešte na hodinu do chladničky.