Orechový koláč

Orechové rezy II (fotorecept)

Autor receptu: remy

Tento recept pochádza z kuchárskej knihy z roku 1948. Trochu som ho upravil a pripravil do tejto podoby.

35 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo, cukor a žĺtky vymiešame do penista. Pridáme smotanu a rum, dobre premiešame. Postupne pridávame preosiatu múku. Vypracujeme cesto a počas prípravy plnky necháme odležať v chladničke.
  2. Plnka: Žĺtka vymiešame s cukrom a maslom. Pridáme mleté orechy, rum a vanilínový cukor, dobre premiešame. Nakoniec pridáme sneh zo 4 bielkov a jemne premiešame. V prípade potreby, ak by sa zmes zdala príliš riedka, môže sa pridať strúhanka.
  3. Plnku natrieme na cesto, ktoré rozváľkame, alebo utlačíme na plech (použil som plech 28x21 cm). Upečieme na zlatožlto, približne 35 minút pri teplote 170°C. Hotové posypeme vanilínovým cukrom.