Orechový koláč
Orechové rezy II (fotorecept)
Autor receptu: remy
Tento recept pochádza z
kuchárskej knihy z roku 1948.
Trochu som ho upravil a pripravil
do tejto podoby.
Postup
- Maslo, cukor a žĺtky vymiešame do penista. Pridáme smotanu a rum, dobre premiešame. Postupne pridávame preosiatu múku. Vypracujeme cesto a počas prípravy plnky necháme odležať v chladničke.
- Plnka: Žĺtka vymiešame s cukrom a maslom. Pridáme mleté orechy, rum a vanilínový cukor, dobre premiešame. Nakoniec pridáme sneh zo 4 bielkov a jemne premiešame. V prípade potreby, ak by sa zmes zdala príliš riedka, môže sa pridať strúhanka.
- Plnku natrieme na cesto, ktoré rozváľkame, alebo utlačíme na plech (použil som plech 28x21 cm). Upečieme na zlatožlto, približne 35 minút pri teplote 170°C. Hotové posypeme vanilínovým cukrom.