Orechové mušle (fotorecept)

Autor receptu: alena45

Postup

  1. Všetky suroviny a žĺtok zmiešame dohromady, vytvarujeme valec, zabalíme do fólie a dáme do chladničky aspoň na dve hodiny.
  2. Cesto vyberáme z chladu postupne, cca po tretinách, rozvaľkáme na 2-3 mm, vykrajujeme kolieska s priemerom 6 cm, celé koliesko potrieme vyšľahaným bielkom, na jednu polovičku kladieme arašidy, v rume namočené hrozienka, nalámané kúsky čokolády, vlašské orechy, kúsky mandlí, (stačí zo zoznamu vybrať len dva druhy, ale najdôležitejšie sú arašidy), druhú polovičku cesta jemne pritlačíme a vytvoríme mušľu. Pomáhame si nožíkom, lebo cesto sa zvykne trochu lepiť, keďže plnenie trvá dlhšie.
  3. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov cca 20 minút. Po upečení môžeme posypať práškovým vanilkovým cukrom alebo ozdobíme čokoládou.