Orechové šúľance

Orechové gnocchi s vanilkovým tvarohom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. Zemiaky umyjeme a upečieme v šupke. Po upečení zbavíme šupky, nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme vaječný žĺtok, pomleté vlašské orechy a postupne do cesta zapracujeme múku.
  2. S cestom treba pracovať rýchlo, pretože zemiakové cesto redne a potom musíme pridávať ďalšiu múku a výsledok už nie je rovnaký. Po vypracovaní cesta urobíme gnocchi a poukladáme ich na plech vysypaný múkou. Varíme v osolenej vode, až kým cestoviny nevyplávajú na povrch.
  3. Tvaroh vymiešame s dužinou z vanilkového struku a kryštálovým cukrom. Uvarené gnocchi podávame s preliate rozpusteným maslom, ozdobené ovocím, mätou a posekaným orechmi. Môžeme posypať práškovým cukrom.