Orechové šúľance
Orechové gnocchi s vanilkovým tvarohom
Autor receptu: redakcia
Postup- Zemiaky umyjeme a upečieme v šupke.
Po upečení zbavíme šupky, nastrúhame na
jemnom strúhadle, pridáme vaječný žĺtok,
pomleté vlašské orechy a postupne do cesta
zapracujeme múku.
- S cestom treba pracovať rýchlo, pretože
zemiakové cesto redne a potom musíme pridávať
ďalšiu múku a výsledok už nie je rovnaký.
Po vypracovaní cesta urobíme gnocchi
a poukladáme ich na plech vysypaný múkou.
Varíme v osolenej vode, až kým cestoviny
nevyplávajú na povrch.
- Tvaroh vymiešame s dužinou z vanilkového struku
a kryštálovým cukrom. Uvarené gnocchi podávame s preliate rozpusteným maslom, ozdobené ovocím, mätou a posekaným orechmi. Môžeme posypať práškovým
cukrom.
|