Tekvicové rizoto

Oranžové rizoto

Autor receptu: podravka

Rizoto zmiešané s uvarenou tekvicou preliate vínom podávajte s nastrúhaným syrom a granátovým jablkom a vychutnávajte si pôžitok zo skvelej a zaujímavej chuti.

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Z vyčistenej tekvice odrežeme kus a odložíme si ho bokom. Zvyšok tekvice nastrúhame a dáme do vriacej vody. Pridáme bujón, varíme 10 minút, potom scedíme, ale vodu nevylievame, odložíme si ju bokom.
  2. Vo veľkej panvici si na rozpálenom oleji dozlatista opražíme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme pretlačený cesnak, Lagris ryžu arborio a pražíme približne 2 minúty.
  3. Pridáme uvarenú a scedenú tekvicu, zalejeme vínom, ak je to potrebné pridáme vodu, v ktorej sa varila tekvica a varíme, dokým sa tekutina neodparí.
  4. Rizoto podlievame vodou, v ktorej sa varila tekvica, dovtedy, kým nebude ryža mäkká. Vždy však podlejeme iba vtedy, keď sa predtým pridaná tekutina neodparí.
  5. Dve minúty po pridaní posledného množstva vody, zložíme rizoto z ohňa, pridáme maslo, zakryjeme a necháme 7 - 8 minút postáť.
  6. Tekvicu, ktorú sme si na začiatku odložili bokom, nakrájame na malé kocky a krátko orestujeme na masle.
  7. Rizoto ešte v panvici posypeme opraženými tekvicovými kockami, nasekanou petržlenovou vňaťou a poriadne premiešame. Podávame v hlbokých tanieroch posypané syrom a granátovým jablkom.