Opekaná ryža
Opekaná ryža z teplovzdušnej fritézy
Autor receptu: ryzasos
Rýchly obed alebo večera! Jednoduchá domáca opekaná ryža s kuracím mäsom inšpirovaná ázijskou kuchyňou, s jednoduchou
marinádou. *Doplňte vajíčkom, čili a koriandrom. Tak jednoduché a chutné!
2 porcie |
20 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Kuracie stehná nakrájajte na malé kúsky rovnakej veľkosti a vložte do misky.
- Pridajte sójovú omáčku, mirin, ustricovú omáčku, čínske korenie, sezamový olej a poriadne premiešajte, aby sa kúsky kuracích stehien obalili.
- Marinujte minimálne 30 minút.
- Do misky pridajte uvarenú ryžu, nakrájanú jarnú cibuľku, nasekaný cesnak, klíčky a hrášok. Pridajte kuracie stehná, premiešajte a zmes vložte do teplovzdušnej fritézy.
- Nechajte piecť 20 minút.
- Po dopečení podávajte ozdobené koriandrom alebo čili. Ak by ste chceli sýtejšie jedlo, môžete podávať aj s vajíčkom.