Opekaná ryža

Opekaná ryža z teplovzdušnej fritézy

Autor receptu: ryzasos

Rýchly obed alebo večera! Jednoduchá domáca opekaná ryža s kuracím mäsom inšpirovaná ázijskou kuchyňou, s jednoduchou marinádou. *Doplňte vajíčkom, čili a koriandrom. Tak jednoduché a chutné!

2
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie stehná nakrájajte na malé kúsky rovnakej veľkosti a vložte do misky.
  2. Pridajte sójovú omáčku, mirin, ustricovú omáčku, čínske korenie, sezamový olej a poriadne premiešajte, aby sa kúsky kuracích stehien obalili.
  3. Marinujte minimálne 30 minút.
  4. Do misky pridajte uvarenú ryžu, nakrájanú jarnú cibuľku, nasekaný cesnak, klíčky a hrášok. Pridajte kuracie stehná, premiešajte a zmes vložte do teplovzdušnej fritézy.
  5. Nechajte piecť 20 minút.
  6. Po dopečení podávajte ozdobené koriandrom alebo čili. Ak by ste chceli sýtejšie jedlo, môžete podávať aj s vajíčkom.