Kačacie mäso
Kačacie mäso

Opečená kačacina a parenicou plnený kačací krk fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 19. septembra 2021

Nedeľný obed s kačacinou a plnenou kožou z kačacieho krku. Na plnku som použila parenicu.

3
porcie
60 minút
príprava
55 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (stehno, krídlo, krk)
1 PL
1 ks
1 ks
1 strúčik
podľa chuti
štipka
Plnka:
1/2 ks suchý
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Z kačacieho krku som opatrne stiahla kožu, aby som ju nepoškodila. Z krku a vnútorností som pripravila vývar.

    Opečená kačacina a parenicou plnený kačací krk (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plnka: Rožok som pokvapkala troškou mlieka, pridala som vajce, na kocky nakrájanú parenicu a všetko som okorenila. Soľ nie je treba, lebo sa nachádza v rožku a parenici.

    Opečená kačacina a parenicou plnený kačací krk (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na tenšom konci krku som otvor zošila ihlou a cez širší koniec som kožu naplnila pripravenou plnkou. Napokon som ešte nechala kúsok parenice a tú vložím len vtedy, ak koža nebude príliš preplnená (mohla by počas pečenia prasknúť) napokon sa pridala aj zvyšok.

    Opečená kačacina a parenicou plnený kačací krk (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zašila som aj širší koniec a rozložila som plnku všade rovnomerne.

    Opečená kačacina a parenicou plnený kačací krk (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zbytok kačacieho mäsa som umyla a osušila.

    Opečená kačacina a parenicou plnený kačací krk (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na panvicu som dala roztopiť kačaciu masť aj s oškvarkami.

    Opečená kačacina a parenicou plnený kačací krk (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Opiekla som mäso aj krk zo všetkých strán.

    Opečená kačacina a parenicou plnený kačací krk (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Osolila, okorenila, pridala som štipku rasce, mletú papriku

    Opečená kačacina a parenicou plnený kačací krk (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Všetko som podliala horúcou vodou a pod pokrievkou dusila do mäkka. Počas dusenia som podlievala malým množstvom teplej vody.

    Opečená kačacina a parenicou plnený kačací krk (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Keď bolo mäso mäkké a odparila sa tekutina, vybrala som plnený krk, lebo chcem teraz mäso opekať bez pokrievky a koža by mohla prasknúť.

    Opečená kačacina a parenicou plnený kačací krk (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Nechala som ešte 10 minút opekať mäso.

    Opečená kačacina a parenicou plnený kačací krk (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Plnený krk som nakrájala na plátky. Podávala som s ryžou a paradajkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.

    Opečená kačacina a parenicou plnený kačací krk (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

sracz
Z duše rád súhlasím s mojimi "predkomentátorkami" a opäť obdivujem a chválim Tvoju kreativitu, vážená a milá @Izabella929. Ak väčšinu technologického postupu poznám a používam, predsa mi len ústa i oči ostali naširoko "rozďavené", po prečítaní zaradenia parenice do Tvojeho receptu. Tú chuť si dokážem iba vysnívať, ale o jej úžasnosti vôbec nepochybujem. Teším sa, Izka šikovnica, na ďalšie Tvoje "tanečné kroky" s rcp.
haji
Pěkná obměna přípravy kachny, naplněný krk tiše závidím. Bo z kupované kachny na plněný krk může jeden zapomenout. Pěkný receptík, postup, servis i fotečky. Díky za sdílení, milá Izi. Krásný den!
1x alda
alda
Vyzerá to výborne, ale nechce sa mi veriť, že je možné dosiahnuť mäkkú kačacinu aj bez pečenia. Ako dlho je potrebné dusiť kačacie stehná ?
izabella929
@haji (20.9.2021 12:15)
Je to tak ako píšeš @haji , bola to domáca kačacinka..maminka plnila aj kačací aj husací krk...je to výborné aj iba ako príloha k mäsu..ďakujem pekne za komentár..
2x haji a alda
izabella929
@alda (20.9.2021 13:16)
Záleží aj od veku zvieraťa a tiež ako bolo chované a čím..keď kupujem u farmára vždy vidím jeho kvalitu..inak sa pečie vykŕmená kačka a inak nevykŕmená ,v obchode v mrazenom stave nevidíte nič..podľa toho prispôsobím aj dĺžku prípravy..najčastejšie dusím 40-45 min.potom mäso odkryjem a opekám podľa potreby../chovali sme doma kačky, husi mám s tým skúsenosti/ treba to vyskúšať.
Ďakujem pekne za komentár.
2x haji a alda
izabella929
@sracz (20.9.2021 00:19)
Už som vyskúšala použiť parenicu na plnenie morčacích prs a bola som tou chuťou milo prekvapená..takže som požila iba iný druh mäsa na plnenie..
Ďakujem za komentár..



rubyrom
Vše již bylo napsáno, ale já stejně musím taky. Nádherně navařeno, krásný recept.
1x alda
alda
@izabella929 (20.9.2021 16:31)

Ďakujem za doplňujúce informácie. Ja mám len kačacie stehná z Lidlu, kvôli cene ich kupujem len keď sú v akcii.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia