Opečená kačacina a parenicou plnený kačací krk fotorecept
Foto: izabella929
Nedeľný obed s kačacinou a plnenou kožou z kačacieho krku. Na plnku som použila parenicu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
(stehno, krídlo, krk) |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
štipka |
|
Plnka: | |
1/2 ks suchý |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Z kačacieho krku som opatrne stiahla kožu, aby som ju nepoškodila. Z krku a vnútorností som pripravila vývar.
-
2
Plnka: Rožok som pokvapkala troškou mlieka, pridala som vajce, na kocky nakrájanú parenicu a všetko som okorenila. Soľ nie je treba, lebo sa nachádza v rožku a parenici.
-
3
Na tenšom konci krku som otvor zošila ihlou a cez širší koniec som kožu naplnila pripravenou plnkou. Napokon som ešte nechala kúsok parenice a tú vložím len vtedy, ak koža nebude príliš preplnená (mohla by počas pečenia prasknúť) napokon sa pridala aj zvyšok.
-
4
Zašila som aj širší koniec a rozložila som plnku všade rovnomerne.
-
5
Zbytok kačacieho mäsa som umyla a osušila.
-
6
Na panvicu som dala roztopiť kačaciu masť aj s oškvarkami.
-
7
Opiekla som mäso aj krk zo všetkých strán.
-
8
Osolila, okorenila, pridala som štipku rasce, mletú papriku
-
9
Všetko som podliala horúcou vodou a pod pokrievkou dusila do mäkka. Počas dusenia som podlievala malým množstvom teplej vody.
-
10
Keď bolo mäso mäkké a odparila sa tekutina, vybrala som plnený krk, lebo chcem teraz mäso opekať bez pokrievky a koža by mohla prasknúť.
-
11
Nechala som ešte 10 minút opekať mäso.
-
12
Plnený krk som nakrájala na plátky. Podávala som s ryžou a paradajkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.
Ďakujem pekne za komentár..
Dnes už ani nie, ale ešte nie dávno som veru robila všelijaké kúsky v kuchyni...
Ďakujem pekne za komentár...
Je to tak ako píšeš @haji , bola to domáca kačacinka..maminka plnila aj kačací aj husací krk...je to výborné aj iba ako príloha k mäsu..ďakujem pekne za komentár..
Záleží aj od veku zvieraťa a tiež ako bolo chované a čím..keď kupujem u farmára vždy vidím jeho kvalitu..inak sa pečie vykŕmená kačka a inak nevykŕmená ,v obchode v mrazenom stave nevidíte nič..podľa toho prispôsobím aj dĺžku prípravy..najčastejšie dusím 40-45 min.potom mäso odkryjem a opekám podľa potreby../chovali sme doma kačky, husi mám s tým skúsenosti/ treba to vyskúšať.
Ďakujem pekne za komentár.
Už som vyskúšala použiť parenicu na plnenie morčacích prs a bola som tou chuťou milo prekvapená..takže som požila iba iný druh mäsa na plnenie..
Ďakujem za komentár..
Ďakujem pekne za komentár.
Ďakujem za doplňujúce informácie. Ja mám len kačacie stehná z Lidlu, kvôli cene ich kupujem len keď sú v akcii.