Vaječná omeleta

Omeleta so šunkou a syrom na chrumkavom chlebe

Autor receptu: redakcia

Trúfame si povedať, že táto verzia omelety je perfektná. Všetky chute a štruktúry sa dopĺňajú.* Použili sme skutočne veľké plátky farmárskej šunky a do nej sme balili syr gruyère výraznejšej chuti.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Krajce chleba rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme ich polovicou oleja. Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi 10 minút dozlatista a dochrumkava.
  2. Medzitým rozšľaháme vajcia so štipkou soli a korenia. Primiešame nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Panvicu rozohrejeme a potrieme trochou zvyšného oleja. Nalejeme na ňu polovicu vajec a pripravíme omeletu. Odložíme ju bokom, na panvici rozohrejeme zvyšný olej a upečieme druhú omeletu zo zvyšku vaječnej zmesi.
  3. Do každého plátku šunky vložíme jeden plátok syra a preložíme na polovicu. Panvicu opäť zahrejeme, pridáme ošúpaný cesnak nakrájaný na plátky a opečieme ho dozlatista. Hneď ho vyberieme z panvice. Potom vložíme šunku so syrom a opečieme ich tak dlho, kým sa syr nerozpustí.
  4. Na každý chrumkavý krajec chleba položíme šunku so syrom, na to pridáme polovicu omelety a podávame s jogurtom a uhorkami podľa chuti.