Vaječná omeleta
Omeleta so šunkou a syrom na chrumkavom chlebe
Autor receptu: redakcia
Trúfame si povedať, že táto verzia omelety je perfektná. Všetky chute a štruktúry sa dopĺňajú.* Použili sme skutočne veľké plátky farmárskej šunky a do nej sme balili syr gruyère výraznejšej chuti.
4 porcie |
20 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup
- Krajce chleba rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme ich polovicou oleja. Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi 10 minút dozlatista a dochrumkava.
- Medzitým rozšľaháme vajcia so štipkou soli a korenia. Primiešame nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Panvicu rozohrejeme a potrieme trochou zvyšného oleja. Nalejeme na ňu polovicu vajec a pripravíme omeletu. Odložíme ju bokom, na panvici rozohrejeme zvyšný olej a upečieme druhú omeletu zo zvyšku vaječnej zmesi.
- Do každého plátku šunky vložíme jeden plátok syra a preložíme na polovicu. Panvicu opäť zahrejeme, pridáme ošúpaný cesnak nakrájaný na plátky a opečieme ho dozlatista. Hneď ho vyberieme z panvice. Potom vložíme šunku so syrom a opečieme ich tak dlho, kým sa syr nerozpustí.
- Na každý chrumkavý krajec chleba položíme šunku so syrom, na to pridáme polovicu omelety a podávame s jogurtom a uhorkami podľa chuti.