Foto: fladja
Suroviny
Cesto: | |
185 g |
|
185 g |
|
10 ks |
|
185 g |
|
275 g |
|
400 g |
|
800 g |
|
0,5 dcl |
|
Plnka: | |
2 ks |
|
1 ks |
|
4 platky |
|
250 g |
|
400 g |
|
Postup
-
1
Všetky dávky a mierky sú na jednu tortovú formu: CESTO 185g masla 185g varovej čokolády.........................roztopiť spolu 10 vajec - žĺtka zamiešat - bielka spolu s 275g cukru vyšľahat 185g hladkej muky Roztopenú čokoládu s maslom vmiešame metličkou do rozmiešaných žĺtkov. Dosypeme muku a polovicu vyšľahaných bielok s cukrom. Zamiešame. Pomiešame ostatne bielka a dáme piecť. Pečieme 45-50min (teplovzdušná rúra 175 stupňov, ostatne 180 stupňov). Vychladíme, rozrežeme.
- 2
Plnka - tiež mierka na jednu tortovú formu priemer 23cm 2 cele žĺtka + 1 cele vajce spolu vyšľaháme 4 plátky želatiny Dr. Oetker namočiť 250g bielej čokolády rozpustíme nad vodným kúpeľom. 400g šľahačky vyšľaháme Do teplej čokolády dáme roztopenú želatinu a zamiešame. Veľmi rýchlo vmiešavame, aby sa to "nezdrclo". Čokoládovu zmes vmiešame do vyšľahaných vajec a presne tak isto rýchlo metličkou vmiešame šľahačku. Dáme na tortu.
- 3
MARCIPAN 400g sušeného mlieka 800g práškového cukru trochu vody (cca 0,5dcl) Zmiešame všetko dokopy, aby sme mali vláčnu, ale tuhu hmotu, rozdelíme podla potreby a pridáme potravinársku farbu. Dávame na tortu, až keď je plnka tuha
- 4
Tvar torty modelujeme podla potreby. Taktiež podla potreby cesto, plnku a "marcipán" robíme z viacerých dávok. Na tento rozmer sme spotrebovali dvojnásobne dávky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@ marienka 44 mierky su na gulatu formu, ak to pecies vo vacsich mnozstvach tak to mozes aj na klasicky plech. Potom postupne rezes jednotlive tvary tela, ktore naplnas, obalis "marcipanom" a skladas tvar aky chces.