Olinova torta

fladja - bez fotkyfladja, 16. mája 2011
Olinova torta
Foto: fladja

Suroviny

Cesto:
185 g
185 g
10 ks
185 g
275 g
400 g
800 g
0,5 dcl
Plnka:
2 ks
1 ks
4 platky
250 g
400 g




Postup

  1. 1

    Všetky dávky a mierky sú na jednu tortovú formu: CESTO 185g masla 185g varovej čokolády.........................roztopiť spolu 10 vajec - žĺtka zamiešat - bielka spolu s 275g cukru vyšľahat 185g hladkej muky Roztopenú čokoládu s maslom vmiešame metličkou do rozmiešaných žĺtkov. Dosypeme muku a polovicu vyšľahaných bielok s cukrom. Zamiešame. Pomiešame ostatne bielka a dáme piecť. Pečieme 45-50min (teplovzdušná rúra 175 stupňov, ostatne 180 stupňov). Vychladíme, rozrežeme.

  2. 2

    Plnka - tiež mierka na jednu tortovú formu priemer 23cm 2 cele žĺtka + 1 cele vajce spolu vyšľaháme 4 plátky želatiny Dr. Oetker namočiť 250g bielej čokolády rozpustíme nad vodným kúpeľom. 400g šľahačky vyšľaháme Do teplej čokolády dáme roztopenú želatinu a zamiešame. Veľmi rýchlo vmiešavame, aby sa to "nezdrclo". Čokoládovu zmes vmiešame do vyšľahaných vajec a presne tak isto rýchlo metličkou vmiešame šľahačku. Dáme na tortu.

  3. 3

    MARCIPAN 400g sušeného mlieka 800g práškového cukru trochu vody (cca 0,5dcl) Zmiešame všetko dokopy, aby sme mali vláčnu, ale tuhu hmotu, rozdelíme podla potreby a pridáme potravinársku farbu. Dávame na tortu, až keď je plnka tuha

  4. 4

    Tvar torty modelujeme podla potreby. Taktiež podla potreby cesto, plnku a "marcipán" robíme z viacerých dávok. Na tento rozmer sme spotrebovali dvojnásobne dávky.

Diskusia k receptu

jatanika
niekde som čítala, že na smotanové plnky nie je dobre dávať marcipán..že plnka musí byť maslová.... ako je to?
cica2
to je detskej radosti:)))....tortička je krásna! Oslávencovi k 6 rôčkom, prajem všetko najlepšie a vitaj na Vareche!:))
fladja
@ jatanika : na smotanovu plnku (podla mna na hociaku plnku) je potrebne tortu pred polozenim "marcipanu" potriet zortopenym lekvarom napr. marhulovym. Aby marcipan nenasal vlhkost z plnky
@ marienka 44 mierky su na gulatu formu, ak to pecies vo vacsich mnozstvach tak to mozes aj na klasicky plech. Potom postupne rezes jednotlive tvary tela, ktore naplnas, obalis "marcipanom" a skladas tvar aky chces.
bambulka51
aj ja gratulujem k výhre ! tie detičky sú pekné k tej torte-nemá to chybu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia