Olinova torta
Autor receptu: fladja
Postup- Všetky dávky a mierky sú na jednu tortovú formu:
CESTO
185g masla
185g varovej čokolády.........................roztopiť spolu
10 vajec - žĺtka zamiešat
- bielka spolu s 275g cukru vyšľahat
185g hladkej muky
Roztopenú čokoládu s maslom vmiešame metličkou do rozmiešaných žĺtkov.
Dosypeme muku a polovicu vyšľahaných bielok s cukrom. Zamiešame.
Pomiešame ostatne bielka a dáme piecť.
Pečieme 45-50min (teplovzdušná rúra 175 stupňov, ostatne 180 stupňov).
Vychladíme, rozrežeme.
- Plnka - tiež mierka na jednu tortovú formu priemer 23cm
2 cele žĺtka + 1 cele vajce spolu vyšľaháme
4 plátky želatiny Dr. Oetker namočiť
250g bielej čokolády rozpustíme nad vodným kúpeľom.
400g šľahačky vyšľaháme
Do teplej čokolády dáme roztopenú želatinu a zamiešame. Veľmi rýchlo vmiešavame, aby sa to "nezdrclo". Čokoládovu zmes
vmiešame do vyšľahaných vajec a presne tak isto rýchlo metličkou
vmiešame šľahačku. Dáme na tortu.
- MARCIPAN
400g sušeného mlieka
800g práškového cukru
trochu vody (cca 0,5dcl)
Zmiešame všetko dokopy, aby sme mali vláčnu, ale tuhu hmotu, rozdelíme
podla potreby a pridáme potravinársku farbu. Dávame na tortu, až keď
je plnka tuha
- Tvar torty modelujeme podla potreby. Taktiež podla potreby cesto, plnku a "marcipán" robíme z viacerých dávok. Na tento rozmer sme spotrebovali dvojnásobne dávky.
|