Olinova torta

Autor receptu: fladja

Suroviny

Postup

  1. Všetky dávky a mierky sú na jednu tortovú formu: CESTO 185g masla 185g varovej čokolády.........................roztopiť spolu 10 vajec - žĺtka zamiešat - bielka spolu s 275g cukru vyšľahat 185g hladkej muky Roztopenú čokoládu s maslom vmiešame metličkou do rozmiešaných žĺtkov. Dosypeme muku a polovicu vyšľahaných bielok s cukrom. Zamiešame. Pomiešame ostatne bielka a dáme piecť. Pečieme 45-50min (teplovzdušná rúra 175 stupňov, ostatne 180 stupňov). Vychladíme, rozrežeme.
  2. Plnka - tiež mierka na jednu tortovú formu priemer 23cm 2 cele žĺtka + 1 cele vajce spolu vyšľaháme 4 plátky želatiny Dr. Oetker namočiť 250g bielej čokolády rozpustíme nad vodným kúpeľom. 400g šľahačky vyšľaháme Do teplej čokolády dáme roztopenú želatinu a zamiešame. Veľmi rýchlo vmiešavame, aby sa to "nezdrclo". Čokoládovu zmes vmiešame do vyšľahaných vajec a presne tak isto rýchlo metličkou vmiešame šľahačku. Dáme na tortu.
  3. MARCIPAN 400g sušeného mlieka 800g práškového cukru trochu vody (cca 0,5dcl) Zmiešame všetko dokopy, aby sme mali vláčnu, ale tuhu hmotu, rozdelíme podla potreby a pridáme potravinársku farbu. Dávame na tortu, až keď je plnka tuha
  4. Tvar torty modelujeme podla potreby. Taktiež podla potreby cesto, plnku a "marcipán" robíme z viacerých dávok. Na tento rozmer sme spotrebovali dvojnásobne dávky.