Slivkový koláč
Obrátený slivkový koláč s pudingom a kyslou smotanou (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Upiecť tento na prípravu nenáročný koláč je výborná voľba.
Prekvapí fantastický sviežou chuťou a zvládne ho každý začiatočník.
24 ks porcií |
50 minút príprava |
10+15 minút na 200 °C |
Postup
- Slivky umyjeme a necháme odkvapkať.
- Plech 25x30 cm vyložíme papierom na pečenie, pokladáme prekrojené odkôstkované slivky reznou stranou nahor a posypeme práškovým cukrom. Rúru predhrejeme 200 stupňov a pečieme 10 minút.
- Ešte za horúca slivky posypeme detskou krupicou. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista, striedavo pridáme olej a teplé mlieko. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva a po lyžiciach vmiešame do vaječného základu. Cesto rovnomerne vylejeme na predpečené slivky.
- V rúre vyhriatej na 200 stupňov pečieme 15 minút do zlatista.
- Koláč necháme trocha vychladnúť a pomocou druhého plechu ho otočíme slivkami nahor.
- Puding: V troche mlieka rozhabarkujeme vanilkový puding. Zbytok mlieka dáme variť s cukrom a štipkou solí. Po zovretí vlejeme pripravený pudingový prášok a uvaríme hustý puding.
- Puding za horúca vylejeme na pripravený koláč.
- Kyslú smotanu vymiešame s vanilínovým cukrom a rozotrieme na puding, uhladíme.
- Nastrúhame hoblinky z čokolády a koláč posypeme. Dáme do chladničky stuhnúť.
- Pred podávaním pokrájame na kocky. Dobrú chuť.