Obrátený jablkový koláč - Tarte Tatin

menet - bez fotkymenet, 4. decembra 2012

Rýchly koláč - pochádza z Francúzska. Cesto sa dá nahradiť aj lístkovým cestom.

Suroviny

2 kusy
70 g
1 ks
125 g
250 g
štipka
1 lyžička
 na vymastenie formy
150 g na karamel




Postup

  1. 1

    Korpus: Maslo, cukor, žĺtka, kôra, vanilku a soľ vyšľaháme do svetlo žltej peny. Pridáme múku s kypriacim práškom a vypracujeme hladké cesto. Dáme ho na 30 minút do ladničky.

  2. 2

    Náplň: formu vymastíme maslom. Na panvici rozpustíme cukor na karamel a opekáme na ňom na mesiačiky nakrájané jabĺká (šestiny al. osminy jabĺčok).

  3. 3

    Opečené jablká vyložíme na dno formy. Karamel, ktorý zostal na panvici pridáme k jablkám. Vyvaľkáme cesto podľa priemeru formy a jablká cestom prikryjeme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C do zlatova. Dĺžka pečenia záleží od hrúbky cesta - 20 až 30 minút. Potom necháme chvíľu ochladnúť a vyklopíme na tanier.

Diskusia k receptu

nikky2004
mne sa to cesto strašne drobilo ešte surové.. takže asi si receptík na neho troška upravím podľa seba...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia