Rýchly koláč - pochádza z Francúzska. Cesto sa dá nahradiť aj lístkovým cestom.
Postup
-
1
Korpus: Maslo, cukor, žĺtka, kôra, vanilku a soľ vyšľaháme do svetlo žltej peny. Pridáme múku s kypriacim práškom a vypracujeme hladké cesto. Dáme ho na 30 minút do ladničky.
- 2
Náplň: formu vymastíme maslom. Na panvici rozpustíme cukor na karamel a opekáme na ňom na mesiačiky nakrájané jabĺká (šestiny al. osminy jabĺčok).
- 3
Opečené jablká vyložíme na dno formy. Karamel, ktorý zostal na panvici pridáme k jablkám. Vyvaľkáme cesto podľa priemeru formy a jablká cestom prikryjeme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C do zlatova. Dĺžka pečenia záleží od hrúbky cesta - 20 až 30 minút. Potom necháme chvíľu ochladnúť a vyklopíme na tanier.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu