Obrátený jablčník s mascarpone krémom

Foto: Valina
šťavnaté rezy s chuťou jabĺk
44
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| 2 ks |
|
| 150 g |
|
| 500 ml |
|
| 150 ml |
|
| 400 g |
|
| 1 bal. |
|
| 2 ČL |
|
| 1 KL |
|
| Jablková vrstva: | |
| 1 kg |
|
| 100 g |
|
| 1 bal. |
|
| 2 ČL |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
| Krém: | |
| 500 ml |
|
| 2 bal. |
|
| 2 bal. |
|
| 500 g |
|
| Na ozdobu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Jablká očistíme a nastrúhame. Ochutíme cukrom a škoricou.
- 2
Cesto: Vajíčka vymiešame s cukrom, prilejeme olej, mlieko a pridáme múku zmiešanú s práškom, škoricou a sódou. Vymiešame cesto.
- 3
Plech vyložíme papierom, posypeme strúhankou a rozotrieme jablká s cukrom a škoricou. Na jablká nelejeme vymiešané cesto a pečieme pri 200 °C 30 minút. Upečený koláč prevrátime, odstránime papier a necháme vychladnúť.
- 4
Krém: So smotany, vanilkového cukru a stužovača vyšľaháme tuhú šľahačku. Pomaly vmiešame mascarpone a krém natrieme na vychladený koláč. Posypeme čokoládovou ryžou.
Tiež jablkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Ďakujem veľmi rada pečiem a skúšam nové veci