Jablkový zákusok
Jablkový zákusok

Obrátený jablčník s mascarpone krémom

valina - fotkavalina, 6. novembra 2022
Obrátený jablčník s mascarpone krémom
Foto: Valina

šťavnaté rezy s chuťou jabĺk

44
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
150 g
500 ml
150 ml
400 g
1 bal.
2 ČL
1 KL
Jablková vrstva:
1 kg
100 g
1 bal.
2 ČL
Na posypanie:
Krém:
500 ml
2 bal.
2 bal.
500 g
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Jablká očistíme a nastrúhame. Ochutíme cukrom a škoricou.

  2. 2

    Cesto: Vajíčka vymiešame s cukrom, prilejeme olej, mlieko a pridáme múku zmiešanú s práškom, škoricou a sódou. Vymiešame cesto.

  3. 3

    Plech vyložíme papierom, posypeme strúhankou a rozotrieme jablká s cukrom a škoricou. Na jablká nelejeme vymiešané cesto a pečieme pri 200 °C 30 minút. Upečený koláč prevrátime, odstránime papier a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Krém: So smotany, vanilkového cukru a stužovača vyšľaháme tuhú šľahačku. Pomaly vmiešame mascarpone a krém natrieme na vychladený koláč. Posypeme čokoládovou ryžou.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, vděčné spojení chutí, vymazlený jablčník s krémom hmmm
1x valina




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia