Jablkový zákusok

Obrátený jablčník s mascarpone krémom

Autor receptu: valina

šťavnaté rezy s chuťou jabĺk

44
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Jablká očistíme a nastrúhame. Ochutíme cukrom a škoricou.
  2. Cesto: Vajíčka vymiešame s cukrom, prilejeme olej, mlieko a pridáme múku zmiešanú s práškom, škoricou a sódou. Vymiešame cesto.
  3. Plech vyložíme papierom, posypeme strúhankou a rozotrieme jablká s cukrom a škoricou. Na jablká nelejeme vymiešané cesto a pečieme pri 200 °C 30 minút. Upečený koláč prevrátime, odstránime papier a necháme vychladnúť.
  4. Krém: So smotany, vanilkového cukru a stužovača vyšľaháme tuhú šľahačku. Pomaly vmiešame mascarpone a krém natrieme na vychladený koláč. Posypeme čokoládovou ryžou.