Jablkový zákusok
Obrátený jablčník s mascarpone krémom
Autor receptu: valina
šťavnaté rezy s chuťou jabĺk
44 porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Jablká očistíme a nastrúhame. Ochutíme cukrom a škoricou.
- Cesto: Vajíčka vymiešame s cukrom, prilejeme olej, mlieko a pridáme múku zmiešanú s práškom, škoricou a sódou. Vymiešame cesto.
- Plech vyložíme papierom, posypeme strúhankou a rozotrieme jablká s cukrom a škoricou. Na jablká nelejeme vymiešané cesto a pečieme pri 200 °C 30 minút. Upečený koláč prevrátime, odstránime papier a necháme vychladnúť.
- Krém: So smotany, vanilkového cukru a stužovača vyšľaháme tuhú šľahačku. Pomaly vmiešame mascarpone a krém natrieme na vychladený koláč. Posypeme čokoládovou ryžou.