Obrátený jablčník fotorecept
Zákusok je jednoduchý, veľmi efektný a príjemný. Nerobievam ho veľmi sladký, keďže jablká mu dajú dosť cukru. Môžete ho ozdobiť šľahačkou, ozdobným posypom a Zobraziť celý popisZákusok je jednoduchý, veľmi efektný a príjemný. Nerobievam ho veľmi sladký, keďže jablká mu dajú dosť cukru. Môžete ho ozdobiť šľahačkou, ozdobným posypom a vznikne vám úhľadný zákusok.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks |
|
| 150 g |
|
| 1 dl vlažná |
|
| 1 dl |
|
| 200 g |
|
| 50 g |
|
| 1/2 bal. |
|
| Plnka: | |
| 1 kg |
|
| 1 balíček |
|
|
|
|
| 2 PL |
|
| 70 g (nasekané/mleté) |
|
| Poleva: | |
| 200 g |
|
| 100 ml |
|
| 30 g |
|
Postup
-
1
Jablká ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme vanilkový cukor a škoricu podľa chuti. Necháme ich chvíľu bokom, nech trocha pustia sťavu.
- 2
Pripravíme si cesto. Cukor so žĺtkami vyšľaháme do peny. Pridáme vlažnú vodu a olej. Stále miešame. Po lyžiciach pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne vmiešame do cesta.
- 3
K pripraveným jablkám primiešame Zlatý klas a navrstvíme ich na pripravený plech, pokrytý papierom na pečenie (použila som plech 25×40 cm, môže byť aj trochu väčší). Papier predtým ešte potrieme maslom. Jablká potom posypeme mletými, alebo nasekanými orieškami. Ja som použila lieskové orechy.
- 4
Na plnku nalejeme pripravené cesto a dáme piecť vo vopred vopred vyhriatej rúre na 180 °C, cca 25 minút.
- 5
Po vybratí z rúry necháme vychladnúť.
- 6
Potom prikryjeme druhým plechom na pečenie a preklopíme ho naň.
- 7
Opatrne stiahneme papier na pečenie. Cesto je teraz na dne a na vrchu je jablková plnka (preto ho voláme obrátený :-)
- 8
V hrnci si pripravíme čokoládovú polevu. Mlieko, čokoládu a maslo spolu pomaly zohrievame až sa čokoláda roztopí. Rozotrieme ju rovnomerne na koláč a necháme vychladnúť.
- 9
Zákusok opatrne nakrájame a môžeme ozdobiť šľahačkou a ozdobnou posýpkou. Dobrú chuť 🙂
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu