Hovädzie mäso

Obrátené hovädzie rezne (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný sviatočný obed z hovädzieho mäsa.

3
porcie
50 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Hovädzie mäso som umyla, osušila kuchynským papierom a nakrájala na plátky. Každý kus som naklepala, osolila a okorenila z oboch strán.
  2. Rezne som obalila v strúhanke a potom som strúhanku do mäsa aj vklepala.
  3. Vajcia som rozšľahala. Na panvici som nechala rozohriať masť. Každý rezeň som vykúpala v rozšľahaných vajciach.
  4. Vkladala som ich po jednom do panvice a vypražila z oboch strán. Hotové rezne som vyložila do misy.
  5. Pripravila som si nálev. Vývar z bravčových kostí som dala do misy, pridala som kečup, horčicu, rascu, korenie, pol nakrájanej cibule a strúčik cesnaku. Napokon som pridala domácu vegetu. Všetko som spolu premiešala.
  6. Rezne som vložila do jenskej misy a každý jeden som potrela roztopeným maslom. Potom som ich zaliala nálevom a misu zakryla. Rúru som nechala zohriať na 200 °C, vložila som misu s mäsom a keď sa misa rozohriala, znížila som teplotu na 180 °C a piekla 40 minút. Potom som misu odkryla a nechala rezne na vrchu zapiecť.
  7. Obed som podávala s varenými zemiakmi a uhorkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.