Hovädzie mäso
Obrátené hovädzie rezne (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnešný sviatočný obed z hovädzieho mäsa.
3 porcie |
50 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Hovädzie mäso som umyla, osušila kuchynským papierom a nakrájala na plátky. Každý kus som naklepala, osolila a okorenila z oboch strán.
- Rezne som obalila v strúhanke a potom som strúhanku do mäsa aj vklepala.
- Vajcia som rozšľahala. Na panvici som nechala rozohriať masť. Každý rezeň som vykúpala v rozšľahaných vajciach.
- Vkladala som ich po jednom do panvice a vypražila z oboch strán. Hotové rezne som vyložila do misy.
- Pripravila som si nálev. Vývar z bravčových kostí som dala do misy, pridala som kečup, horčicu, rascu, korenie, pol nakrájanej cibule a strúčik cesnaku. Napokon som pridala domácu vegetu. Všetko som spolu premiešala.
- Rezne som vložila do jenskej misy a každý jeden som potrela roztopeným maslom. Potom som ich zaliala nálevom a misu zakryla. Rúru som nechala zohriať na 200 °C, vložila som misu s mäsom a keď sa misa rozohriala, znížila som teplotu na 180 °C a piekla 40 minút. Potom som misu odkryla a nechala rezne na vrchu zapiecť.
- Obed som podávala s varenými zemiakmi a uhorkovým šalátom.
Prajem vám dobrú chuť.