Zapekaný baklažán
Zapekaný baklažán

Obaľovaný zapekaný baklažán v paradajkovo-bazalkovej omáčke so syrom

lalaska - bez fotkylalaska, 18. mája 2019

Zdravý, jednoduchý a chutný recept ak nevieme čo s baklažánom.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks väčší
1-2 bal. konzervované (alebo pretlak)
 strúhaný (mozzarella alebo iný)
2 ks
 čerstvá alebo sušená
 (alebo ľubovoľné cestoviny)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvaríme si (v osolenej vode) špagety najlepšie semolinové, celozrnné alebo ľubovoľné iné aké máte doma. Po uvarení ich scedíme, pridáme maslo podľa vlastnej chuti a necháme postáť.

  2. 2

    Baklažán ošúpeme a nakrájame na stredne hrubé kolieska. Kolieska obalíme vo vyšľahanom a osolenom vajíčku, môžme pridať štipku Podravky a následne v strúhanke, najlepšie celozrnnej, ale môžme použiť aj obyčajnú. Takto pripravené kolieska poukladáme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 10 minút na 180 °C.

  3. 3

    Pripravíme si ďalší plech, na ktorý vylejeme polovicu lúpanych paradajok alebo pretlaku zmiešaných s čerstvou alebo sušenou bazalkou. Upečený baklažán poukladáme po celej ploche plechu, túto vrstvu zalejeme zvyškom lúpanych paradajok a zasypeme strúhaným syrom. Túto zmes vložíme do rúry a pečieme 20-30 minút (záleží od vašej rúry) pri teplote 180 °C.

  4. 4

    Servírujeme na vrch cestovín. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
@Lalaska to neni kritika tveho rc, ale muj poznatek. Vzdyt prece, kdyz to pak zalejes tou rajskou majdou, uz to nemuze krupat? Takhle se delaji i pecenace z hub a mne tam pak ta storuhanka mokrá vadila, tak jsem zkusila mouku a jsou lepsi.
Nebo, naservirovat ty lilky vedle te omacky a namacet je jak do tatarky!? :-)
Urcite to nejak udelam, hezky recept!

Pridaj komentár k receptu: