Obaľovaný zapekaný baklažán v paradajkovo-bazalkovej omáčke so syrom

lalaska - bez fotkylalaska, 18. mája 2019 22:00
Ďalšie recepty »

Zdravý, jednoduchý a chutný recept ak nevieme čo s baklažánom.

4
porcie
15 min
príprava
30 min
na 180 °C

Suroviny

1 ks väčší
1-2 bal. konzervované (alebo pretlak)
 strúhaný (mozzarella alebo iný)
2 ks
 čerstvá alebo sušená
 (alebo ľubovoľné cestoviny)
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Uvaríme si (v osolenej vode) špagety najlepšie semolinové, celozrnné alebo ľubovoľné iné aké máte doma. Po uvarení ich scedíme, pridáme maslo podľa vlastnej chuti a necháme postáť.

  2. 2

    Baklažán ošúpeme a nakrájame na stredne hrubé kolieska. Kolieska obalíme vo vyšľahanom a osolenom vajíčku, môžme pridať štipku Podravky a následne v strúhanke, najlepšie celozrnnej, ale môžme použiť aj obyčajnú. Takto pripravené kolieska poukladáme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 10 minút na 180 °C.

  3. 3

    Pripravíme si ďalší plech, na ktorý vylejeme polovicu lúpanych paradajok alebo pretlaku zmiešaných s čerstvou alebo sušenou bazalkou. Upečený baklažán poukladáme po celej ploche plechu, túto vrstvu zalejeme zvyškom lúpanych paradajok a zasypeme strúhaným syrom. Túto zmes vložíme do rúry a pečieme 20-30 minút (záleží od vašej rúry) pri teplote 180 °C.

  4. 4

    Servírujeme na vrch cestovín. Dobrú chuť :)

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist