Zapekaný baklažán
Zapekaný baklažán

Obaľovaný zapekaný baklažán v paradajkovo-bazalkovej omáčke so syrom

lalaska - bez fotkylalaska, 18. mája 2019

Zdravý, jednoduchý a chutný recept ak nevieme čo s baklažánom.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks väčší
1-2 bal. konzervované (alebo pretlak)
 strúhaný (mozzarella alebo iný)
2 ks
 čerstvá alebo sušená
 (alebo ľubovoľné cestoviny)




Postup

  1. 1

    Uvaríme si (v osolenej vode) špagety najlepšie semolinové, celozrnné alebo ľubovoľné iné aké máte doma. Po uvarení ich scedíme, pridáme maslo podľa vlastnej chuti a necháme postáť.

  2. 2

    Baklažán ošúpeme a nakrájame na stredne hrubé kolieska. Kolieska obalíme vo vyšľahanom a osolenom vajíčku, môžme pridať štipku Podravky a následne v strúhanke, najlepšie celozrnnej, ale môžme použiť aj obyčajnú. Takto pripravené kolieska poukladáme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 10 minút na 180 °C.

  3. 3

    Pripravíme si ďalší plech, na ktorý vylejeme polovicu lúpanych paradajok alebo pretlaku zmiešaných s čerstvou alebo sušenou bazalkou. Upečený baklažán poukladáme po celej ploche plechu, túto vrstvu zalejeme zvyškom lúpanych paradajok a zasypeme strúhaným syrom. Túto zmes vložíme do rúry a pečieme 20-30 minút (záleží od vašej rúry) pri teplote 180 °C.

  4. 4

    Servírujeme na vrch cestovín. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

mijaita
Lepsi je polohruba mouka nez strouhanka a samozrejme bez vegety.
lalaska
@Mijaita (19.5.2019 10:30)

Ovšem že si môžeme nahradiť strúhanku za pol. múku avšak mne sa osvedčila strúhanka pretože to ostane stále chrumkavé
zinnajdha
ukladám aj tento zaujímavý rcp. Baklažán na všetky spôsoby je super.
mijaita
@Lalaska to neni kritika tveho rc, ale muj poznatek. Vzdyt prece, kdyz to pak zalejes tou rajskou majdou, uz to nemuze krupat? Takhle se delaji i pecenace z hub a mne tam pak ta storuhanka mokrá vadila, tak jsem zkusila mouku a jsou lepsi.
Nebo, naservirovat ty lilky vedle te omacky a namacet je jak do tatarky!? :-)
Urcite to nejak udelam, hezky recept!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia