Obaľované krídelká na javorovej cvikle
Lukáš Pančík
hlavný kuchár hotela Danubia Gate v Bratislave, 23. januára 2015
hlavný kuchár hotela Danubia Gate v Bratislave, 23. januára 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie krídla narežeme v kĺbe, letky odrežeme, osolíme, okoreníme. Potom pripravíme zmes, ktorou budeme obaľovať: Nemletý mak, ovsené vločky, bylinky a soľ zmiešame.
- 2
Kuracie krídla obaľujeme v rozšľahaných vajíčkach a vkladáme do makovej zmesi. Poukladáme na vymastený pekáč a pečieme na 180 °C 15 – 20 minút.
- 3
Cviklu položíme na alobal, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, pokvapkáme olivovým olejom, zabalíme a upečieme v rúre vyhriatej na 200 °C domäkka.
- 4
Po upečení cviklu očistíme, nakrájame na kocky, pridáme maslo a rozmixujeme na hladkú kašu. Ochutíme javorovým sirupom a podľa chuti osolíme. Podávame s gréckym jogurtom s troškou citrónovej šťavy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu