Obaľované krídelká na javorovej cvikle

Lukáš Pančík
hlavný kuchár hotela Danubia Gate v Bratislave, 23. januára 2015
Obaľované krídelká na javorovej cvikle
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,2 kg
1 kg
100 g
50 g
100 g
1 vetvička
2 ks
100 ml
1 vetvička
1 vetvička




Postup

  1. 1

    Kuracie krídla narežeme v kĺbe, letky odrežeme, osolíme, okoreníme. Potom pripravíme zmes, ktorou budeme obaľovať: Nemletý mak, ovsené vločky, bylinky a soľ zmiešame.

  2. 2

    Kuracie krídla obaľujeme v rozšľahaných vajíčkach a vkladáme do makovej zmesi. Poukladáme na vymastený pekáč a pečieme na 180 °C 15 – 20 minút.

  3. 3

    Cviklu položíme na alobal, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, pokvapkáme olivovým olejom, zabalíme a upečieme v rúre vyhriatej na 200 °C domäkka.

  4. 4

    Po upečení cviklu očistíme, nakrájame na kocky, pridáme maslo a rozmixujeme na hladkú kašu. Ochutíme javorovým sirupom a podľa chuti osolíme. Podávame s gréckym jogurtom s troškou citrónovej šťavy.

Diskusia k receptu

hubata
Ja mám výhrady aj k neekonomickému pečeniu cvikly v rúre, veď ju treba piecť aspoň hodinu, ale uvarenú ju mám za 10-15 minút a potom si ju rozmixujem s čím chcem. Pečená, zabalená v alobale je vlastne udusená, chutí ako varená.
evanaaa
Tí naši kuchári majú stále väčšiu fantáziu vo vymýšľaní receptov.
gubics
Čudná kombinácia ingrediencií, ale nemusí byť zlá. Neviem posúdiť, kým to nevyskúšam.
tiginko
súhlasím s @lacquer , pečená cvikla je omnoho lepšia ako varená. Naučila ma ju piecť @methi a som jej za to vďačná. Dá sa upiecť viac naraz, potom to hádam nie je až tak neekonomické, ale inak myslím, že v Danubia Gate sa nemusia zaťažovať šetrnosťou v kuchyni. A doma každý varí ako mu vyhovuje a na čo má. Inak ja keď čokoľvek pečiem pre dvoch, tak využívam multifunkčnú "mikrovlnku" ... nielen zohrieva/rozmrazuje, ale aj pečie/zapeká a griluje




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia