Obaľované krídelká na javorovej cvikle

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie krídla narežeme v kĺbe, letky odrežeme, osolíme, okoreníme. Potom pripravíme zmes, ktorou budeme obaľovať: Nemletý mak, ovsené vločky, bylinky a soľ zmiešame.
  2. Kuracie krídla obaľujeme v rozšľahaných vajíčkach a vkladáme do makovej zmesi. Poukladáme na vymastený pekáč a pečieme na 180 °C 15 – 20 minút.
  3. Cviklu položíme na alobal, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, pokvapkáme olivovým olejom, zabalíme a upečieme v rúre vyhriatej na 200 °C domäkka.
  4. Po upečení cviklu očistíme, nakrájame na kocky, pridáme maslo a rozmixujeme na hladkú kašu. Ochutíme javorovým sirupom a podľa chuti osolíme. Podávame s gréckym jogurtom s troškou citrónovej šťavy.