Obaľované krídelká na javorovej cvikle
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup- Kuracie krídla narežeme v kĺbe, letky odrežeme, osolíme, okoreníme. Potom pripravíme zmes, ktorou budeme obaľovať: Nemletý mak, ovsené vločky, bylinky a soľ zmiešame.
- Kuracie krídla obaľujeme v rozšľahaných vajíčkach a vkladáme do makovej zmesi. Poukladáme na vymastený pekáč a pečieme na 180 °C 15 – 20 minút.
- Cviklu položíme na alobal, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, pokvapkáme olivovým olejom, zabalíme a upečieme v rúre vyhriatej na 200 °C domäkka.
- Po upečení cviklu očistíme, nakrájame na kocky, pridáme maslo a rozmixujeme na hladkú kašu. Ochutíme javorovým sirupom a podľa chuti osolíme. Podávame s gréckym jogurtom s troškou citrónovej šťavy.
|