Bravčovo-hovädzí perkelt
Bravčovo-hovädzí perkelt

Novoročný bravčovo-hovädzí perkelt na červenom víne s ríbezľovým lekvárom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 2. januára 2019

Pre moju návštevu som pripravila novoročný perkelt.

8
porcií
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
1/2 kg
1 PL domáca
2 PL
3 PL domáce
1 PL
1 PL
200 ml
100 ml
podľa chuti
2 ks
4 strúčiky
štipka záhradná sušená

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso som umyla, osušila...

    Novoročný bravčovo-hovädzí perkelt na červenom víne s ríbezľovým lekvárom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...pokrájala na kocky spolu s cibuľou a cesnakom.

    Novoročný bravčovo-hovädzí perkelt na červenom víne s ríbezľovým lekvárom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na rajnicu som dala rozohriať masť a pridala som cibuľu a cesnak.

    Novoročný bravčovo-hovädzí perkelt na červenom víne s ríbezľovým lekvárom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som mäso a dusila, kým sa tekutina celkom neodparila.

    Novoročný bravčovo-hovädzí perkelt na červenom víne s ríbezľovým lekvárom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som ríbezľový lekvár a spolu podusila.

    Novoročný bravčovo-hovädzí perkelt na červenom víne s ríbezľovým lekvárom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď sa lekvár vstrebal, pridala som lečo a paradajkovú šťavu a opäť som ich spolu podusila.

    Novoročný bravčovo-hovädzí perkelt na červenom víne s ríbezľovým lekvárom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zase som nechala lečo so šťavou spolu podusiť až potom som pridala mletú červenú papriku.

    Novoročný bravčovo-hovädzí perkelt na červenom víne s ríbezľovým lekvárom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Papriku som premiešala spolu s mäsom a podliala som červeným vínom. Takto sa mäso dusilo na slabšom plameni 50 minút. Počas dusenia som vždy podliala malým množstvom vývaru, mäso som osolila, okorenila.

    Novoročný bravčovo-hovädzí perkelt na červenom víne s ríbezľovým lekvárom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Keď bolo mäso mäkké, pridala som záhradnú majoránku.

    Novoročný bravčovo-hovädzí perkelt na červenom víne s ríbezľovým lekvárom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Kým sa mäso dusilo, pripravila som ako prílohu nokerle.

    Novoročný bravčovo-hovädzí perkelt na červenom víne s ríbezľovým lekvárom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Prajem vám dobrú chuť.

    Novoročný bravčovo-hovädzí perkelt na červenom víne s ríbezľovým lekvárom (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: