Novoročné podkovičky v citrónovej omáčke z parného hrnca (fotorecept)
Autor receptu: bibia1
6 porcií |
70 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup- Dobre umytého kapra naporcujeme na podkovičky a dáme do mlieka odležať aspoň na 1 hodinu - takto kapor stratí pachuť aj vôňu bahenného prostredia a vody, v ktorej žil.
- Podkovičky dobre zakvápame šťavou z jedného citróna a posolíme.
- Ochutíme koreninami - paprikou, oreganom, sušeným cesnakom, poukladáme na varnú platňu, posypeme celým korením a bobkovým listom a dáme pariť na 30-35 min.
- Po doparení šťavu z kapra z varnej dosky prelejeme do kastrólika, zalejeme smotanou. Pridáme šťavu z celého citróna, trošku cukru a dva žĺtky na zhustnutie, necháme prejsť varom. Hneď odstavíme a môžeme servírovať. Podávame so zemiakovou kašou, alebo so zemiakmi na akýkoľvek spôsob.
- Dobrú chuť.
|