Nepravé indické zemiaky s pravým indickým paradajkovým sambárom
Autor receptu: alzbetty
A zase tu mám šošovicu moju milovanú, bez ktorej by moja vegetariánska duša prestala existovať :D
1 porcia |
5 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Šošovicu si vopred namočíme. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na mesiačiky a uvaríme, ale nerozvaríme. Hotové scedíme. Šošovicu uvaríme domäkka.
- Na olej hodíme všetky koreniny, opečieme, pridáme šošovicu a opražíme. Potom pridáme zemiaky, zľahka poprehadzujeme, aby sa spojili chute.
- Paradajky sparíme, olúpeme a nakrájame na tenké prúžky, rovnako aj cibuľu. Zmiešame spolu, pridáme citrónovú šťavu, soľ, korenie a posypeme kokosom. Podávame k zemiakom dobre vychladené, zemiaky môžeme podávať s obľúbenými bylinkami.