Nepečený zákusok s lesným ovocím
Foto: airbilly
Bezlepkový, nízkosacharidový, bezlaktózový a hlavne rýchly.
porcií
príprava
Suroviny
Korpus: | |
150 g |
|
50 g |
|
50 ml |
|
50 g |
|
Vanilková vrstva: | |
400 ml ( v plechovke) |
|
2 KL |
|
2 KL (73 %) |
|
50 g |
|
10 g |
|
Ovocná vrstva: | |
400 g mrazené |
|
50 g |
|
10 g |
|
Postup
-
1
Tortovú formu s priemerom 25-28 cm vystelieme papierom na pečenie. Všetky suroviny na korpus zmiešame a rovnomerne navrstvíme do formy.
- 2
Vanilková vrstva: Pripravíme si želatínu podľa štandardného postupu a zamiešame ju do kokosového mlieka so sladidlom (erythritol), rumom a vanilkovým extraktom. Hmotu navrstvíme na korpus a dáme na hodinu stuhnúť do chladničky.
- 3
Ovocná vrstva: Ovocie dáme variť spolu so sladidlom (erythritol) a po pol hodine varenia rozmixujeme ponorným mixérom. Dáme vychladnúť do chladničky aspoň na hodinku.
- 4
Následne si opäť pripravíme želatínu a zmiešame ju s ovocnou zmesou. Nanesieme na stuhnutú vanilkovú vrstvu a dáme do chladničky aspoň na 8 hodín.
Tiež ovocný zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu