Nepečený ovocný zákusok
Nepečený zákusok s lesným ovocím
Autor receptu: airbilly
Bezlepkový, nízkosacharidový, bezlaktózový a hlavne rýchly.
12 porcií |
20 minút príprava |
Postup
- Tortovú formu s priemerom 25-28 cm vystelieme papierom na pečenie. Všetky suroviny na korpus zmiešame a rovnomerne navrstvíme do formy.
- Vanilková vrstva: Pripravíme si želatínu podľa štandardného postupu a zamiešame ju do kokosového mlieka so sladidlom (erythritol), rumom a vanilkovým extraktom. Hmotu navrstvíme na korpus a dáme na hodinu stuhnúť do chladničky.
- Ovocná vrstva: Ovocie dáme variť spolu so sladidlom (erythritol) a po pol hodine varenia rozmixujeme ponorným mixérom. Dáme vychladnúť do chladničky aspoň na hodinku.
- Následne si opäť pripravíme želatínu a zmiešame ju s ovocnou zmesou. Nanesieme na stuhnutú vanilkovú vrstvu a dáme do chladničky aspoň na 8 hodín.