Nepečený ovocný zákusok

Nepečený zákusok s lesným ovocím

Autor receptu: airbilly

Bezlepkový, nízkosacharidový, bezlaktózový a hlavne rýchly.

12
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Tortovú formu s priemerom 25-28 cm vystelieme papierom na pečenie. Všetky suroviny na korpus zmiešame a rovnomerne navrstvíme do formy.
  2. Vanilková vrstva: Pripravíme si želatínu podľa štandardného postupu a zamiešame ju do kokosového mlieka so sladidlom (erythritol), rumom a vanilkovým extraktom. Hmotu navrstvíme na korpus a dáme na hodinu stuhnúť do chladničky.
  3. Ovocná vrstva: Ovocie dáme variť spolu so sladidlom (erythritol) a po pol hodine varenia rozmixujeme ponorným mixérom. Dáme vychladnúť do chladničky aspoň na hodinku.
  4. Následne si opäť pripravíme želatínu a zmiešame ju s ovocnou zmesou. Nanesieme na stuhnutú vanilkovú vrstvu a dáme do chladničky aspoň na 8 hodín.