Nepečený zákusok s kyslou smotanou
porcií
príprava
Postup
-
1
Zo 400 ml mlieka a jedného Zlatého klasu uvaríme hustý puding. Keď je puding dosť hustý, odstavíme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vymiešame s kyslou smotanou a práškovým cukrom do hladkého krému.
- 2
Plech vystelieme papierom na pečenie. Poukladáme na plech Marina keksy alebo iné maslové sušienky. Polejeme ich kávou alebo kapucinom.
- 3
Na keksy poliate kávou dáme polovicu krému, opäť rozložíme keksy, navlhčíme ich kávou a dáme zvyšný krém.
- 4
Polevu si pripravíme tak že 33 % šľahačkovú smotanu vylejeme do menšieho hrnca, pridáme varovú čokoládu, zohrievame a miešame kým sa čokoláda nerozpustí. Chvíľu počkáme a keď poleva začne vrieť, hneď vypneme. Necháme vychladnúť a následne vyšľaháme mixérom do tuha.
- 5
Zákusok necháme v chladničke stuhnúť 2-3 hodiny. Dobrú chuť.
Tiež pudingový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu