Nepečený pudingový zákusok

Nepečený zákusok s kyslou smotanou

Autor receptu: livik

12
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zo 400 ml mlieka a jedného Zlatého klasu uvaríme hustý puding. Keď je puding dosť hustý, odstavíme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vymiešame s kyslou smotanou a práškovým cukrom do hladkého krému.
  2. Plech vystelieme papierom na pečenie. Poukladáme na plech Marina keksy alebo iné maslové sušienky. Polejeme ich kávou alebo kapucinom.
  3. Na keksy poliate kávou dáme polovicu krému, opäť rozložíme keksy, navlhčíme ich kávou a dáme zvyšný krém.
  4. Polevu si pripravíme tak že 33 % šľahačkovú smotanu vylejeme do menšieho hrnca, pridáme varovú čokoládu, zohrievame a miešame kým sa čokoláda nerozpustí. Chvíľu počkáme a keď poleva začne vrieť, hneď vypneme. Necháme vychladnúť a následne vyšľaháme mixérom do tuha.
  5. Zákusok necháme v chladničke stuhnúť 2-3 hodiny. Dobrú chuť.