Nepečená čokoládová torta
Nepečená čokoládová torta

Nepečený čokoládový tart s jahodami

siuuu - fotkasiuuu, 11. júna 2019
Nepečený čokoládový tart s jahodami
Foto: Siuuu

Pre čokoholikov... hriešne dobrý, luxusný, delikátny. Skvelá kombinácia sladkej čokolády a sviežich, kyslastých jahôd. Jahôdky ešte dozrievajú - ešte stíhate urobiť. https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2018/03/nepeceny-cokoladovy-tart-s-jahodami.html

8-10
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

300 g
1 PL
250-300 g
270 ml
100 g
podľa chuti (čerstvé)
 (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Sušienky rozmixujeme, zmiešame s roztopeným maslom a rovnomerne utlačíme do formy tak, aby nám vznikli aj okraje. Dáme do chladničky aspoň na pol hodinu (ja som šupla do mrazničky).

  2. 2

    Smotanu zahrejeme po bod varu, stiahneme z ohňa, pridáme nalámanú čokoládu, necháme minútu postáť a rozmiešame na hladký krém. Necháme čiastočne vychladnúť a rovnomerne nalejeme na stuhnutý korpus. Mne sa najviac osvedčila čokoláda s obsahom kakaa 52 % (Lidl), ktorá spolu s kokosovou smotanou vytvorí lahodnú zmes - samozrejme môžete použiť aj čokoládu s vyšším obsahom kakaa alebo zmes mliečnej a horkej čokolády a klasickú smotanu na šľahanie (ak použijete klasickú šľahačkovú smotanu - stačí dať 200 ml).

  3. 3

    Jahody umyjeme, osušíme a pokrájame na polovice alebo na štvrtiny a rovnomerne rozložíme do čokoládového krému. Dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním necháme pár minút povoliť, ozdobíme sekanými orieškami a môžeme podávať.

    Nepečený čokoládový tart s jahodami - obrázok 3
  4. 4

    Toto je varianta, v ktorej som skombinovala tmavú a bielu čokoládu, použila som sušienky bez kakaa a namiesto jahôd som použila maliny a černice - bol rovnako výborný ako s jahodami - čokoláda jednoducho nikdy nesklame.

    Nepečený čokoládový tart s jahodami - obrázok 4

Diskusia k receptu

motyka
Prekrásne a podľa zloženia aj vynikajúce. Na tieto horúce dni ako stvorené. Možno by mohla byť cez víkend. Ukladám a díky za výborný recept. Si šikovnica.
evanaaa
Tak to je ozaj delikatesa, podľa surovín, jeden aj druhý, ešte by ma zaujímala tá kokosová smotana, škoda, že nie je obrázok surovín.
1x siuuu
siuuu
@Evanaaa (12.6.2019 17:59)

Kokosová smotana je vlastne tá hustá časť z kokosového mlieka keď kúpite v plechovke - ale predáva sa osobitne, ja kupujem v zdravej výžive občas na pečenie, keď budem nabudúce robiť - odfotím a pridám foto - ale pokojne može byť klasická šľahačková smotana