Nepečený čokoládový tart s jahodami
Foto: Siuuu
Pre čokoholikov... hriešne dobrý, luxusný, delikátny. Skvelá kombinácia sladkej
čokolády a sviežich, kyslastých jahôd. Jahôdky ešte
dozrievajú - ešte stíhate urobiť.
Zdroj: Môj blog
porcií
príprava
Postup
-
1
Sušienky rozmixujeme, zmiešame s roztopeným maslom a rovnomerne utlačíme do formy tak, aby nám vznikli aj okraje. Dáme do chladničky aspoň na pol hodinu (ja som šupla do mrazničky).
- 2
Smotanu zahrejeme po bod varu, stiahneme z ohňa, pridáme nalámanú čokoládu, necháme minútu postáť a rozmiešame na hladký krém. Necháme čiastočne vychladnúť a rovnomerne nalejeme na stuhnutý korpus. Mne sa najviac osvedčila čokoláda s obsahom kakaa 52 % (Lidl), ktorá spolu s kokosovou smotanou vytvorí lahodnú zmes - samozrejme môžete použiť aj čokoládu s vyšším obsahom kakaa alebo zmes mliečnej a horkej čokolády a klasickú smotanu na šľahanie (ak použijete klasickú šľahačkovú smotanu - stačí dať 200 ml).
- 3
Jahody umyjeme, osušíme a pokrájame na polovice alebo na štvrtiny a rovnomerne rozložíme do čokoládového krému. Dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním necháme pár minút povoliť, ozdobíme sekanými orieškami a môžeme podávať.
- 4
Toto je varianta, v ktorej som skombinovala tmavú a bielu čokoládu, použila som sušienky bez kakaa a namiesto jahôd som použila maliny a černice - bol rovnako výborný ako s jahodami - čokoláda jednoducho nikdy nesklame.
Tiež čokoládová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Kokosová smotana je vlastne tá hustá časť z kokosového mlieka keď kúpite v plechovke - ale predáva sa osobitne, ja kupujem v zdravej výžive občas na pečenie, keď budem nabudúce robiť - odfotím a pridám foto - ale pokojne može byť klasická šľahačková smotana