Nepečená čokoládová torta

Nepečený čokoládový tart s jahodami

Autor receptu: siuuu

Pre čokoholikov... hriešne dobrý, luxusný, delikátny. Skvelá kombinácia sladkej čokolády a sviežich, kyslastých jahôd. Jahôdky ešte dozrievajú - ešte stíhate urobiť. https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2018/03/nepeceny-cokoladovy-tart-s-jahodami.html

8-10
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Sušienky rozmixujeme, zmiešame s roztopeným maslom a rovnomerne utlačíme do formy tak, aby nám vznikli aj okraje. Dáme do chladničky aspoň na pol hodinu (ja som šupla do mrazničky).
  2. Smotanu zahrejeme po bod varu, stiahneme z ohňa, pridáme nalámanú čokoládu, necháme minútu postáť a rozmiešame na hladký krém. Necháme čiastočne vychladnúť a rovnomerne nalejeme na stuhnutý korpus. Mne sa najviac osvedčila čokoláda s obsahom kakaa 52 % (Lidl), ktorá spolu s kokosovou smotanou vytvorí lahodnú zmes - samozrejme môžete použiť aj čokoládu s vyšším obsahom kakaa alebo zmes mliečnej a horkej čokolády a klasickú smotanu na šľahanie (ak použijete klasickú šľahačkovú smotanu - stačí dať 200 ml).
  3. Jahody umyjeme, osušíme a pokrájame na polovice alebo na štvrtiny a rovnomerne rozložíme do čokoládového krému. Dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním necháme pár minút povoliť, ozdobíme sekanými orieškami a môžeme podávať.
  4. Toto je varianta, v ktorej som skombinovala tmavú a bielu čokoládu, použila som sušienky bez kakaa a namiesto jahôd som použila maliny a černice - bol rovnako výborný ako s jahodami - čokoláda jednoducho nikdy nesklame.