Nedeľná nepečená tortička s čerešňami
Autor receptu: diabambulka
Postup
- Tortovú formu pooblievame s vodou a vysypeme kokosom. Precedíme čerešňový kompót. Na dno tortovej formy poukladáme piškóty, ktoré namáčame v šťave z čerešňového kompótu. Čerešne zbavíme kôstok a poukladáme na piškóty. Natrieme čerešňovou plnkou. Do stredu torty pokladáme piškóty, ktoré si zlepíme džemom, alebo lekvárom. Pokvapkáme ich troškou čerešňovej šťavy a zalejeme vanilkovou plnkou. Dáme stuhnúť na pár hodín do chladničky. Hotovú tortičku posypeme kakaom, alebo ju môžeme ozdobiť vyšľahanou šľahačkou.
- Najskôr si pripravíme podľa návodu potravinársku želatínu, pretože musí cca 10 minút nabobnať, potom sa ešte zohrieva- aby sme ju mali hneď hotovú do vychladnutých plniek.
Čerešňová plnka :
200 ml kompótovej šťavy zohrejeme spolu s 1 celou škoriicou, 1 PL citrónovej šťavy, 1/2 vrecúška vanilkového cukru. V zvyšnej kompótovej šťave ( 100 ml ) si rozmiešame malinový pudingový prášok a vmiešame do zohriatej kompótovej šťavy až kým nám celá zmes nezhustne a dáme chladiť. / Na vrch môžme priložiť kúsok fólie, aby sa nám nevytvorila šupka pri chladnutí/ Do vychladnutého krému primiešame 2 pochúťkové smotany a 1/2 už pripravenej potravinárskej želatiny.
Vanilková plnka :
200 ml mlieka zohrejeme spolu s 1 PL cukru, 1/2 vrecúška vanilkového cukru. V zvyšnom mlieku ( 100 ml ) si rozmiešame vanilkový pudingový prášok a vmiešame do zohriatého mlieka až kým nám celá zmes nezhustne a dáme chladiť. / Opäť na vrch môžme priložiť kúsok fólie, aby sa nám nevytvorila šupka pri chladnutí/ Do vychladnutého krému primiešame 1 vyšľahanú šľahačku do ktorej sme primiešali stužovač šľahačky a 1/2 už pripravenej potravinárskej želatiny.
- Dobrú chuť :-)