Nakladaný karfiol s mrkvou a čili papričkami fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 11. septembra 2015

Inšpirácia z mexickej kuchárky. Píšu tam, že v chladničke vydrží aj dva týždne.

10 minút
príprava
9 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks menší
2 ks
3 ks
1 ks malá
5 strúčikov
1 ks
1 ks
3 PL
0,5 ČL
 čerstvý
1 ks
1 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetku zeleninu očistíme a umyjeme podľa potreby. Do širokej nádoby dáme zohriať olej a na ňom popražíme pokrájanú cibuľu, kápiu, mrkvu na kolieska, cesnak na plátky, karfiol rozobratý na ružičky, čili papričky zbavené jadrovníka a semienok. Pred týmto úkonom si včas vyberieme kontaktné šošovky:-)

    Nakladaný karfiol s mrkvou a čili papričkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V pôvodnom recepte figuroval stonkový zeler, ten ja nemám rada, tak som ho nahradila uhorkou nakladačkou. Opekanie zeleniny trvalo asi 2 minútky.

    Nakladaný karfiol s mrkvou a čili papričkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmes som osolila a okorenila rascou, pridala som bobkový list a premiešala.

    Nakladaný karfiol s mrkvou a čili papričkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do hrnčeka som naliala ocot a doliala som ho čistou vodou, zaliala ním zeleninu a ešte doplnila vodu, aby bola celá ponorená. Takto sa varila 7 minút zakrytá. V recepte z mojej predlohy sa použil vínny ocot pol hrnčeka.

    Nakladaný karfiol s mrkvou a čili papričkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zelenina musí ostať na skus, teda al dente. Nakoniec sa prípadne dochutí soľou. Namiesto oregana som použila čerstvý kôpor.

    Nakladaný karfiol s mrkvou a čili papričkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Môže sa hneď konzumovať, povedzme aj k švábovici od @marianne:-) Naložila som zmes aj s nálevom do dvoch fliaš, jednu mienim sterilizovať a druhú len tak nechám v chladničke. Teda uskladním, kým sa neminie.

    Nakladaný karfiol s mrkvou a čili papričkami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
pekné, zrejme podobné, ako ked nakladáme rozne zeleniny v sladkokyslom náleve, ale tu opečené na oleji a prevarené, páči sa mi, fotku máš geniálnu, lákavú, u nás bude chutiť, môj má rád rôznu zeleninu na kyslo
Ďakujem vám za pekné hodnotenie
@kimlo , máš tu veľmi podobný recept, určite výborný
@havino , dúfam, že chlapom bud chutiť, my sme dnes mali na obed s kuracím steakom na ružovom korení a pučenými zemiakmi preliatymi výpekom


dnes druhý zeleninový recept, ktorý som urobila podľa varechy. je veľmi dobrý, zeleninka zostane lahodne chrumkavá a zachová si peknú farbu a hlavne je to chutné. vďaka za recept.
pekná odozva, @farbuska , teším sa, že sa zeleninka vydarila a chutí, ďakujem. Ešte pred pár dňami sme dojedali druhú fľašku, čo bola uzavretá odvtedy v chladničke, takže to vydrží dosť dlho v chlade. A nebola sterilizovaná, ako som mala v pláne.

Pridaj komentár k receptu: