Nakladaný kapor
Nakladaný kapor v octovej marináde
Autor receptu: redakcia
Postup- Všetky suroviny na marinádu zmiešame. Kapra vykostíme, stiahneme z kože a nakrájame na 5–centimetrové slíže. Dáme do studenej marinády a marinujeme 5 dní v chladničke.
- Kvasený zeler: Na plátky pokrájaný zeler zmiešame so soľným roztokom, pridáme koreniny a dáme kvasiť pri izbovej teplote do uzatvorenej nádoby na
2–3 týždne.
- Marinovaná uhorka: Uhorku nakrájame na kocky a zalejeme rovnakou marinádou akú používame na kapra. Necháme 4 dni odležať.
- Marinovaného kapra nakrájame na tenké pásiky a zmiešame
so zelerom, s uhorkou a majonézou. Navrch nastrúhame čerstvý chren a podávame ideálne s čerstvým rožkom.
|