Nakladaný kapor

Nakladaný kapor v octovej marináde

Autor receptu: redakcia

6
porcií

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny na marinádu zmiešame. Kapra vykostíme, stiahneme z kože a nakrájame na 5–centimetrové slíže. Dáme do studenej marinády a marinujeme 5 dní v chladničke.
  2. Kvasený zeler: Na plátky pokrájaný zeler zmiešame so soľným roztokom, pridáme koreniny a dáme kvasiť pri izbovej teplote do uzatvorenej nádoby na 2–3 týždne.
  3. Marinovaná uhorka: Uhorku nakrájame na kocky a zalejeme rovnakou marinádou akú používame na kapra. Necháme 4 dni odležať.
  4. Marinovaného kapra nakrájame na tenké pásiky a zmiešame so zelerom, s uhorkou a majonézou. Navrch nastrúhame čerstvý chren a podávame ideálne s čerstvým rožkom.