Muffiny s mrkvou a hrozienkami
Autor receptu: vikusik149
Jedná sa o chutný pokrm, už keď ho vytiahnete z rúry. Nasledujúci deň, keď sa chuti
ingrediencií premiešajú, je však ešte lepší. Ak dávate prednosť maffinom bez tuku,
nahraďte repkový olej 80 ml jablkovej šťavy a použite 6 vaječných bielkov namiesto
celých vajec.
12 muffinov porcií |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Predhrejte rúru. pripravte si 12 malých foriem na muffiny, použite sprej na pečenie alebo papier.
- V stredne veľkej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ, jedlú sódu a škoricu.
- V ďalšej mise zmiešajte vajcia, cmar, olej a vanilku a do tejto zmesi pridajte mrkvu, jablko, hrozienka a orechy. Zmes pridajte do múky a mieste pokiaľ sa všetko nespojí.
- Cesto dajte do foriem. Pečte asi 30 minút alebo tak dlho, až vytiahnete špáradlo zapichnuté do cesta čisté.