Muffiny s mrkvou a hrozienkami

Autor receptu: vikusik149

Jedná sa o chutný pokrm, už keď ho vytiahnete z rúry. Nasledujúci deň, keď sa chuti ingrediencií premiešajú, je však ešte lepší. Ak dávate prednosť maffinom bez tuku, nahraďte repkový olej 80 ml jablkovej šťavy a použite 6 vaječných bielkov namiesto celých vajec.

12 muffinov
porcií
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Predhrejte rúru. pripravte si 12 malých foriem na muffiny, použite sprej na pečenie alebo papier.
  2. V stredne veľkej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ, jedlú sódu a škoricu.
  3. V ďalšej mise zmiešajte vajcia, cmar, olej a vanilku a do tejto zmesi pridajte mrkvu, jablko, hrozienka a orechy. Zmes pridajte do múky a mieste pokiaľ sa všetko nespojí.
  4. Cesto dajte do foriem. Pečte asi 30 minút alebo tak dlho, až vytiahnete špáradlo zapichnuté do cesta čisté.