Mrkvový perkelt (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Krásnu úrody mrkvy, ktorá sa mi nemestila do keramického súdka mi začali navštevovať myšky nezbedníčky..keby ju ničili po jednom, ale pozakúsajú do každej, čo im je v ceste v bedničke...musela som ju pozbierať , použiť , aby nezačala hniť...robievam tento perkelt vždy, ked´ je dobrá úroda mrky a zeleru..tentoraz som namiesto zeleru použila do perkeltu červené víno..ale môžer byť so zelerom bez vína..

2
porcie
40 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Doniesla som si mrkvu z pivnice...
  2. očistila, vykrojila obhryzené miesta...umyla poriadne ...
  3. pokrájala som ju na kocky...ošúpala cibuľu a pripravila domáci paradajkový pretlak..v prípade, že použijete aj zeler, tiež ho treba pokrájať na kockY...
  4. do rajničky som dala rozohriať trošku oleja a pridala som pokrájanú cibuľu, ktorú som osm ahla...
  5. pridala som k nej pokrájanú mrkvu...
  6. posypala červenou mletou paprikou a podliala červeným vínom...osolila a varila občasným podlievaním vína a miešaním..potom som ešte pridala aj paradajkový pretlak..
  7. keď bola mrkva hotová/ ja ju robím na polomäkko/ pridala som k nej vo vode rozmiešaný kukuričný škrob...a nechala na malom plameni prejsť varom...dochutila...hotový perkelt..
  8. ako prílohu robím k nej zemiakové pyré...a ako oblohu som dnes zvolila sterilizované uhorky ošúpané a pokrájané a tenké rezančeky..veľmi chutné jedlo...dobrú chuť..