Cesto trochu podobné lineckému, jednoduchý, dobrý k poobedňajšej káve. Inšpirácia z Toprecepty. cz
porcia
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 600 g |
|
| 120 g |
|
| 250 g |
|
| 2 ks |
|
| 250 g |
|
| 1/2 balenia |
|
|
|
|
| 1 lyžica |
|
| štipka |
|
| Plnka: | |
| 500 g |
|
| 5-6 lyžíc |
|
| 2 ks |
|
| 4 ks |
|
| 1 lyžica |
|
| z 1/2 citrónu |
|
Postup
-
1
Mrkvu očistíme a nastrúhame na jemno. Všetky suroviny na cesto dáme do väčšej misky a rýchlymi pohybmi vymiesime cesto.
-
2
Cesto zabalíme do fólie a dáme do chladničky na hodinu. Po hodine cesto vyberieme a pripravíme si plnku. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Ricottu vymiešame s cukrom, žĺtkami a citrónovou šťavou. Vyšľahaný sneh už len opatrne zamiešame do ricottového základu.
-
3
Cesto rozdelíme na polovicu, vystrihneme si 2 papiere na pečenie vo veľkosti plechu na ktorom budeme piecť. Môj mal rozmery 35 x 40 cm. Papier jemne posypeme múkou a na ňom rozvaľkáme cesto a prenesieme na plech, trošku vytvoríme cestom aj boky, aby plnka nevytiekla. Nalejeme plnku, rovnomerne roztrieme a tým istým spôsobom prenesieme aj druhú časť cesta.
-
4
Cesto jemne popritláčame a zbytočné cesto orežeme. Vyhrejeme rúru na 180 stupňov a zatiaľ čo sa vyhrieva zo zbytkového cesta povykrajujeme nejaké ozdoby ( to platí len pre tak postihnutých ako ja :) ostaný si zalejú kávu, prípadne čaj ) a poukladáme na vrch cesta, nepotierame, iba popicháme a dáme piecť na 40-45 minút.
-
5
Vychladnutý pokrájame, ja už necukrujem, stačí, komu nie môže. Trošku bieleho jogurtu navrch, nejaké ovocie a je to celkom chutná maškrta ku tej káve :)









Diskusia k receptu