Mrkvová bábovka

Autor receptu: kukulienka71

Je aktuálna svojou jesennou farbou:-)

12-16
porcií
20 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv som postrúhala očistenú mrkvu. Vajcia som rozdelila, z bielkov som vyšľahala tuhý sneh. Žľtka s cukrom a olejom(použila som kokosový) som šľahala do bledej peny, primiešala som horúcu vodu a pár kvapiek vanilkovej esencie.
  2. V múke som rozmiešala PDP a sódu bikarbónu, štipku soli, mletý muškátový orech a mletú škoricu.
  3. Do žĺtkovej masy som poriadne vmiešala strúhanú mrkvu
  4. Prisypala som múku, premiešala a nakoniec som opatrne pridala sneh z bielkov. Bábovkovú formu som už predtým vymastila maslom a vysypala múkou, rúru som predhriala na 180°C.
  5. Masu som vyliala do formy a urovnala
  6. Bábovka sa piekla 38 minút na 180°C, skúsila som špajdlou, či sa prepiekla. Nechala som ju chladnúť asi 15minút vo forme, potom som ju vyklopila a pocukrovala práškovým cukrom
  7. Krájala som ju až po vychladnutí. Mali sme ju na olovrant s čajom v spoločnosti príjemne hrejúceho jesenného slniečka:-)
  8. A tu je kreácia mojej dcérky, vypýtala si foťák, aby svoje dielo aj sama odfotila, ako to vidí od svojej mamy:-)